Wilt u met een medium of paragnost praten?

Hoe grenzen te stellen met familie

Om te kunnen groeien en ontwikkelen, moeten we bereid zijn om los te laten. Dat geldt ook voor het loslaten van relaties die niet in jouw belang zijn, of het nu gaat om vrienden, een partner of familieleden.

Familie kan bijzonder moeilijk voor ons zijn om "los te laten" of om afstand van te nemen, vanwege de betekenis die in culturen over de hele wereld aan familie wordt gegeven. Maar wat als er leden van je familie zijn die negatief, giftig en opstandig zijn en niet het beste met je voor hebben? Het kan moeilijk zijn om tot het besef te komen dat een familielid - hoe hij of zij er ook uitziet - je niet het beste toewenst.

Sommige familieleden zullen volhouden dat het hun recht is om je op een bepaalde manier te behandelen, omdat "we familie zijn". Maar nee, dat is niet hun recht. Niemand heeft het recht om je te controleren, te manipuleren of op welke manier dan ook pijn te doen. Onvoorwaardelijke liefde is onvoorwaardelijk. Dus als een familielid je behandelt op een manier die voorwaardelijk is, kan het zijn dat je die persoon eens goed onder de loep moet nemen en hem moet zien voor wie hij werkelijk is.

Hoe laat je negatieve of giftige familieleden los?

Vind je helderheid met een helderziende lezing. Klik hier om te beginnen.

Erken De Waarheid

Laten gaan betekent niet noodzakelijkerwijs dat je die persoon volledig moet afsnijden, hoewel dat in sommige gevallen wel de beste oplossing kan zijn. Ten eerste moet je accepteren en erkennen wie die persoon werkelijk is en wat zijn bedoelingen zijn. Als u de waarheid kent, kunt u al een heel eind komen bij het nemen van de nodige maatregelen om zo goed mogelijk met de persoon in kwestie om te gaan.

Grenzen stellen

Ten tweede: grenzen stellen aan familieleden. Een groot deel van het probleem met familie is dat u zoveel tijd met hen hebt doorgebracht en met hen bent opgegroeid, dat er geen grenzen meer zijn. Dezelfde relaties met familieleden blijven zich vaak afspelen, ver voorbij de babyfase en tot ver in de volwassenheid.

Door grenzen te stellen, maak je een mentale checklist van wat je bereid bent te accepteren van een familielid, te doen of te laten voor een familielid, en ken je je grenzen. Grenzen stellen u in staat te weten of een familielid over de schreef is gegaan. Het stelt u ook in staat om voet bij stuk te houden en de situatie weer onder controle te krijgen. Grenzen stellen zorgt er ook voor dat als je iemand een hand geeft, hij of zij bij wijze van spreken geen arm zal nemen.

Verhuizen Als u eenmaal grenzen hebt gesteld, is de kans groot dat wat ooit een probleem was, nu geen probleem meer is, of dat de persoon in kwestie zich heeft teruggetrokken en zich misschien zelfs helemaal van u heeft gedistantieerd. Dit geldt voor alle relaties in het leven, of het nu thuis is of op het werk. Maar als je dit kunt perfectioneren met je familie, vaak de meest uitdagende van alle relaties, dan kun je dit zeker doen met iemand anders. Nu kun je verder gaan met de ervaring en kennis om met moeilijke situaties om te gaan, en je bent er sterker en wijzer door geworden!

Over de auteur:

Rosalind Medea is een intuïtieve lezer en waarheidszoeker. Ze snijdt door illusies heen om mensen te helpen de waarheid in situaties te zien en geeft advies over praktische oplossingen die hen ondersteunen op hun reis. Ze werkt ook met de Tarot en de I Tjing, en deelt graag de wijsheid en inzichten die deze met zich meebrengen.

Krijg vandaag nog een reading van Rosalind! Klik hier om begonnen.