Wilt u met een medium of paragnost praten?

Het collectieve bewustzijn en de gidsen in het groot

De meesten van ons zijn bekend met het concept van gidsen. Het zijn geen engelen; het zijn wezens die ooit in menselijke gedaante hebben rondgelopen en die nu inspiratie en boodschappen brengen aan de mensen die ze hebben gekozen. Sommigen zijn voorouderlijk en keren terug om hun toekomstige familieleden te helpen en te begeleiden. Anderen zijn wat ik graag gidsen in het groot noem.

Gidsen in het groot zijn niet verbonden met één persoon. Ze richten zich zelfs niet op één persoon. Ze lijken erg op muzen. Ze zweven vrolijk voort en zenden inspiratie voor gedichten, liedjes, schrijven, kunst, bouwen en nieuwe concepten ongehinderd het universum in. Degene die deze inspiratie ontvangt zal prachtige creatieve werken creëren waar gewoonlijk de hele wereld van profiteert. Er zijn geen grenzen aan hoeveel mensen zich met de inspiratie kunnen verbinden. Er zullen momenten zijn dat sommige mensen bijna exact hetzelfde uitvinden of creëren zonder elkaar ooit ontmoet te hebben of ideeën gedeeld te hebben; ze kunnen zelfs aan compleet tegenovergestelde kanten van de Aarde staan. Hoe vaak heb je niet gedacht dat je het beste nieuwe idee ter wereld had, om het vervolgens te googelen en te zien dat een heleboel andere mensen precies hetzelfde idee hadden?

Interesseerd in een gesprek met een helderziende?

Het is gemakkelijk om deze gidsen in het groot te verwarren met het collectieve bewustzijn. Ze zijn niet het collectief zelf, maar ze beïnvloeden wel zoveel mensen tegelijk, zodat het wel lijkt alsof ze deel uitmaken van het collectieve bewustzijn. Wanneer we in de Spirituele Biz de term Collectief Bewustzijn of gewoon Collectief gebruiken, gebruiken we niet de betekenis van de Franse socioloog Émile Durkheim, een geleerde van sociale orde en integratie, die het identificeerde als een verzameling gedeelde overtuigingen, ideeën, houdingen en kennis die gemeenschappelijk zijn voor een gemeenschap of samenleving. Wij gebruiken eigenlijk de term, Collectief Onbewuste. Deze term werd geïntroduceerd door psychiater Carl Jung om een vorm van het onbewuste weer te geven (het deel van de geest dat herinneringen en impulsen bevat waarvan het individu zich niet bewust is) en dat gemeenschappelijk is aan de mensheid, en zijn oorsprong vindt in de erfelijke structuur van de hersenen. Het Collectief informeert ons gevoel erbij te horen, onze identiteit, en ons gedrag. Denk bijvoorbeeld aan de oude piramiden in Egypte en bedenk dat er ook piramiden zijn in Zuid-Amerika (en andere gebieden over de hele wereld). Het is niet mogelijk dat deze oude mensen in staat waren om met elkaar te communiceren en zulke gelijksoortige structuren te plannen.

Sommige empaten zijn speciaal afgestemd op het Collectieve en kunnen worden beïnvloed wanneer er een grote catastrofe plaatsvindt die een grote uitstorting van menselijke emotie veroorzaakt. Zij kunnen zich ook gemakkelijk afstemmen op de gidsen in het algemeen. Maar je hoeft niet empathisch te zijn om te delen in het Collectief en om prachtige inspiratie op te pikken van de gidsen in de ruimte. Het enige wat je hoeft te doen is open en bewust te zijn om deze giften te accepteren.

Over de auteur:

Als Empathisch Medium gebruikt Miss Josephine haar gaven om diepgaande, persoonlijke en informatieve lezingen te geven. Haar specialiteiten zijn levensvragen, spirituele lezingen en lezingen over liefde en relaties. Ze helpt anderen graag bij het vinden van hun ware liefdes, levensdoelen, carrières en de juiste paden voor een vervullend en succesvol gelukkig leven.

Geef vandaag nog een helderziende reading van Miss Josephine.