Wilt u met een medium of paragnost praten?

Dromen over vallen en wat ze betekenen

Heeft u de laatste tijd gedroomd dat u door de lucht viel? Wat de oorzaak ook is, zulke dromen kunnen zowel beangstigend als verwarrend zijn om de betekenis erachter te ontrafelen. Sommige valpartijen kunnen snel lijken te gebeuren, waarbij je met maximale snelheid naar de grond raast om net voordat je de grond raakt wakker te worden. Andere valervaringen kunnen trager en rustiger lijken, alsof alles om je heen in slow motion beweegt.

Deze kleine verschillen kunnen je echt helpen om de ware betekenis achter je droom te achterhalen en misschien een hint geven over wat je nu moet doen. Vanwege het waargenomen gevaar krijgen dromen over vallen vaak een slechte reputatie die ze niet altijd verdienen. Hoewel het een veel voorkomende interpretatie is, hebben niet al deze vrije val ervaringen een negatieve betekenis achter zich. Ontdek hieronder met ons de verschillende mogelijke betekenissen achter uw vallende droom

Cruise Control

Soms zijn dromen over vallen een veel meer ontspannen ervaring, en is er weinig zorg bij de hele beproeving betrokken. U kunt zich in vrede voelen terwijl u gewoon naar de wereld om u heen en onder u kijkt. Vaak beginnen deze dromen met het zelf nemen van de stap van de klif of het platform en leiden tot een bevrijdend gevoel als je uiteindelijk wakker wordt. De betekenis achter dit soort dromen is meestal dat je hebt losgelaten wat je stress bezorgde.

Je bent zorgeloos en geweigerd om je te laten overweldigen door de negatieven om je heen. Terwijl het dramatische gewoel en de drukte van het leven nog steeds om je heen voortkabbelen, blijf je gefocust op de dingen die er werkelijk toe doen. Sommige mensen zijn getuige van beelden of films in de lucht terwijl ze vallen, meestal van gelukkige tijden maar soms van problemen waar ze op dit moment mee te maken hebben. Over het geheel genomen kan deze droom als iets positiefs worden gezien zolang je zorgeloze gevoelens niet afglijden in zorgeloosheid.

Het beruchte verlies van controle

De meest erkende interpretatie van een droom over vallen is altijd een verlies van controle binnen je leven geweest. Voor diegenen die moeilijke tijden doormaken waarin het lijkt alsof je enige optie is om gewoon vol te houden gedurende de rit van terreur, kan deze veel voorkomende droomuitleg betekenis voor je hebben. Het gevoel te vallen is synoniem met verlies van controle, omdat het je berooft van de veiligheid die je hebt als je op eigen benen staat.

Hoe beangstigend uw droom ook was, de tijd om na te denken en actie te ondernemen naar aanleiding van de mogelijke waarschuwing is nu aangebroken. Als je het gevoel hebt dat je geen controle hebt over een deel van je leven, dan moet je er actief aan werken om er weer controle over te krijgen, voor zover je dat kunt. Als je verslavingen je hebben overweldigd, geef je dan over aan het feit dat je ze niet alleen kunt verslaan zolang je zwak bent. Zoek en accepteer een ondersteunend systeem in plaats van jezelf toe te staan in een vrije val te belanden.

Diegenen die worstelen om controle woede en andere emoties moeten zich afvragen wat echt belangrijk voor hen is en of het allemaal de moeite waard is om in een woedeaanval te verliezen. Je beste verdediging is een weloverwogen beslissing. In het onmiddellijke moment na een enge valdroom is elke sensatie zo intens, alsof je een steile val in een achtbaan meemaakt. Er wordt niet van je verwacht dat je helder nadenkt of belangrijke keuzes maakt tijdens deze tijd van stress. Breng jezelf in een kalme toestand voordat je je plan uitwerkt. Doorgaans zullen deze verontrustende dromen verdwijnen zodra je het onderliggende probleem onder controle krijgt. Je hoeft jezelf niet op te zadelen met de verwachting van perfectie; je hoeft alleen maar ten goede te veranderen, want kleine stapjes zijn beter dan geen. Het verlies van controle is echt een beangstigend iets, maar het aanpakken ervan is niet zo moeilijk als je zou denken.

Verlaten of loslaten

Sommige dromen over vallen beginnen met een zeer intens moment waarop je wegvalt van je familie, vrienden, of anderen die dicht bij je staan. Het kan zijn dat een geliefde je stevig vasthoudt maar niet in staat is die greep te behouden voordat je uiteindelijk valt. Dromen over vallen, zoals deze, zijn emotioneel gezien het hardst aangekomen en kunnen verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de specifieke situatie. Het kan gewoon te wijzen op uw gevoelens en angsten met betrekking tot het loslaten van iemand of iets. Een geliefde die onlangs is overleden of een echtscheiding waarbij één kant nog sterke gevoelens kan de droom teweegbrengen.

Aan de andere kant kan het waarschuwen voor verraad door vrienden als je opzettelijk op een Lion King manier bent neergezet. Om de betekenis voor uw specifieke situatie te bepalen, zult u een intieme en onbevooroordeelde blik moeten werpen op uw persoonlijke relaties. Houdt u om egoïstische redenen aan iemand vast, maar moet u hem loslaten? Word je geplaagd door deze dromen omdat je vastzit in het rouwproces? Heb je het gevoel dat je de liefde en interesse van je partner aan het verliezen bent? Als u deze vragen eerlijk beantwoordt, kunt u meer te weten komen over de oorzaak van de droom en over de volgende stappen die u moet nemen.

Vallen komt vaak voor en heeft een betekenis die kan variëren van persoonlijke angsten tot een verlies van controle over uw leven. Sommige dromen zijn nauw verbonden met wat er op dat moment in je leven speelt, terwijl andere dromen zonder enige reden kunnen voorkomen. Gewone interpretaties zijn precies dat, maar een ervaren droomuitlegger kan je helpen ontdekken wat je droom je precies probeert te vertellen op individuele basis. Het vinden van de geheime betekenis achter uw dromen is slechts een klik verwijderd. Neem vandaag nog contact op met een van onze deskundige droominterpretatie adviseurs en verwonder u niet meer.