Wilt u met een medium of paragnost praten?

De kracht van mantra's

In de huidige, technologisch gedreven maatschappij, blijft de communicatie zich verwijderen van face-to-face interactie. Misschien kan teruggaan naar de basis van interpersoonlijke communicatie onze samenleving in de richting van het samenbrengen van families en buren door middel van de oudste taal ter wereld - Sanskriet.

Als, zoals veel taalkundigen beweren, Sanskriet de oudste taal is, kan dat alleen maar betekenen dat de geschriften en mantra's in deze taal net zo oud zijn. Het maakt niet uit welke religie men aanhangt, allerlei mantra's worden al duizenden jaren beoefend door beoefenaars van bijna alle religies.

Er is een oud gezegde dat zegt dat het hindoeïsme geen cirkelvormige religie is; maar eerder een manier van leven. In feite staan veel praktische filosofieën zoals het jainisme, het boeddhisme, het sikhisme en al die andere filosofieën met een "ism"-teken meestal bekend als een manier van leven en niet als cirkelreligies. Dit kan alleen maar betekenen dat ergens in hun taal het Sanskriet is ingebed.

Sanskriet is niet alleen de oudste taal, maar het staat ook bekend als een melodische, mathematische en spirituele taal die de directe communicatie binnen onszelf en het hogere bewustzijn mogelijk maakt. Het inbedden van ons leven rond mantra's heeft de groei en spirituele eenheid in onszelf en de mensen om ons heen verder opgebouwd, volgens de Vedische Filosofieën. De mantra's zelf zijn overgenomen uit de Gita (wat letterlijk "lied" betekent) en de Veda's (wat letterlijk "geschriften" betekent), en samen zijn het liederen van spiritualiteit.

Zoekt u naar antwoorden? Bel of chat vandaag nog met een helderziende!

Een van de oudste en bekendste mantra's is "Om", uitgesproken als (auuuum). Zonder al te technisch te zijn, De aanroeping van Om is aan de schepper van de schepping; of het nu Brahma is, of een andere heer van de schepping. Om begint bijna elke mantra, bemiddeling, yoga, of oosterse heilige sacrament zoals pooja, huwelijk, of begrafenis. In de jaren 1960 tijdens de "flower power" en baby boomer tijdperk, bloeiden Krishna volgelingen op en werd "Om Shanti" nog populairder. Om is ook bekend als echo in de wereld van de conceptie als een planetaire manifestatie (schepper) en Shanti (vrede). Zo begonnen na het bezoek van de Beatles aan India de babyboomers velen aan een nieuwe reis of het reciteren van Om Shanti Om.

Heden ten dage heeft deze repetitieve spirituele mantra veel van zijn plaats in de religieuze praktijk verloren. In deze tijd van technische innovatie en slimme gadgets vergeten we namelijk het belang van de directe communicatie tussen onszelf en het hogere bewustzijn.

Ik kan me nog herinneren dat ik een paar jaar geleden een cliënt had die de weg kwijt was in de liefde. Dit beïnvloedde haar financiën, familie en innerlijke rust. Dag na dag riep ze om veranderingen in haar leven. Haar angst, frustratie en verdriet namen haar leven over. Toen ze me op een dag belde, vroeg ik haar simpelweg om de komende 48 uur, wanneer ze zich angstig voelde, simpelweg "Om Ganesh Namaha" te zeggen. Om is het aanroepen van de schepper, Ganesh is een godheid die ons beschermt tegen alles wat ons geestelijk angstig maakt, en Namaha heeft vele betekenissen, maar in dit geval betekent het respect van mijn geest voor de jouwe. Zeker, zij was niet binnen 48 uur genezen, want God (Universeel Wezen) werkt niet in een oogwenk. Zij begon zich echter wel een beetje minder angstig te voelen. Door de voortdurende herhaling van de mantra gedurende de volgende 90 dagen of zo, was ze in staat om uit haar bed te komen en de reis te beginnen van het vinden van een nieuwe baan. Uiteindelijk was ze ook in staat om een Ze was gedwongen bij familie en vrienden te logeren. Vandaag is ze een leidinggevende bij een van de grootste IT-bedrijven ter wereld en is ze gelukkig getrouwd. De moraal van het verhaal is dat mantra's geen snelle oplossing zijn, maar een reis in jezelf.

Is jouw geest klaar voor vrede? Doe vandaag nog een helderziende reading.

In de Vedische filosofieën is niemand 100% van één Astrologisch teken, omdat we allemaal een aantal andere kenmerken van elk astrologisch teken in onze horoscoop hebben. Vedische filosofieën houden zich niet zozeer bezig met astrologische tekens als wel met hun kenmerken. Voor echte astrologische tekens en constellaties is een Joyti of een Astroloog de beste persoon om mee te praten. Het ego is echter gebaseerd op de maan en deze maan vieren we Tweelingen.

Hindoes zijn gewend aan mantra's aangezien de meesten van hen dagelijks chanten; maar voor degenen die spiritualiteit terug in hun leven willen brengen en een spirituele weg willen vinden, moet men in staat zijn om oude rotzooi uit ons leven te verwijderen. We moeten beginnen met eenvoudige mantra's voordat we onze weg vervolgen naar de meer gecompliceerde.

Tweelingen staat bekend als "Mithuna" Vedisch, wat vertaald wordt als paar, of mensen die zoete (zoute) praatjes spreken. Ik weet dat het grappig klinkt, maar is dat niet juist een van de kenmerken van een Tweeling? Daarom is een van de goden die aan Mithuna verbonden is Krishna, omdat Krishna altijd zoete praatjes had met mooie vrouwen.

Probeer deze twee makkelijke mantra's:

"Om Shreeng Aing Sauh" (uitgesproken als: Aum Shriing Aiing Sauha)

"Om Kleeng Krishnay Namaha" (uitgesproken als: Aum Kliing Krishna ya Na ma ha)

Naarmate een persoon meer betrokken raakt bij het reciteren van mantra's, wordt de uitspraak krachtiger en is men vaak bereid om in meer moeilijke en spiritueel gedefinieerde chants duiken. Ik heb één moeilijke mantra opgenomen voor degenen die hem willen proberen:

"Om Narayanaye Vidmahe Vasudavaye Dhimahi Tanno Vishnu Prachodayat"

Dit is om Vishnu aan te roepen, die in de Veda's bekend staat als iemand die snel oplossingen en voordelen in iemands leven kan vinden.

Als al het andere faalt, denk dan aan de eenvoudige mantra "Om Shanti om" - dat werkt altijd goed. Ik hoop in ieder geval dat als genoeg mensen deze eenvoudige ritmische mantra chanten, we allemaal ware vrede kunnen vinden.

Namaste,

Maharani

Over de auteur:

Maharani is gecertificeerd Vedisch Filosofisch Ayurvedisch Theoretisch Adviseur, Sanskriet tarotlezer, intuïtief, helderziend en waarzegger door middel van mantra's en pooja's. Ze heeft meer dan 18.156 nauwkeurige voorspellingen gedaan en ze telt nog. Op zeer jonge leeftijd leerde zij de vaardigheden van Vedische waarzeggerij door middel van strenge religieuze leerstellingen. Ze is gespecialiseerd in diepgaande spirituele lezingen, tarotkaarten en liefdesrelaties.

Vraag vandaag nog een lezing aan met Maharani Rutan!