Wilt u met een medium of paragnost praten?

De 7 chakra's: genees het lichaam en de ziel met natuurlijke energie centra

Er was een aardige vrouw in mijn geboortestad, Mrs. Howell, die vanuit haar huis Reiki beoefende, een Japanse geneeskunst die met de handpalmen wordt uitgevoerd. Mijn grootmoeder was een regelmatige klant en toen ik elf was, bood zij aan ons beiden in te schrijven voor een cursus om zelf Reiki gecertificeerd te worden. Natuurlijk ging ik akkoord, hoewel ik van meet af aan weinig van de kunst wist, en het was daar in de woonkamer van mevrouw Howell dat ik ontdekte hoe ik met mijn eigen twee handen kon genezen.

Zoals ze ons op de bank uitlegde, betekent "Reiki" "spiritueel geleide levenskrachtenergie" (liefhebbers van oosterse geneeskunde zullen "ki" herkennen, dezelfde wortel als chi), en werd in 1922 door de grondlegger en master formeel ontwikkeld tot een praktijk, compleet met strenge certificeringen. Ik gaf echter niet om de historische details. Ik wilde me concentreren op de praktijkgerichte training (geen woordspeling bedoeld).

Maar er waren nog meer diagrammen en grafieken die ik moest doornemen voordat ik van mevrouw Howell mocht beginnen met het oefenen met mijn eigen "spiritueel geleide levenskrachtenergie". Meer in het bijzonder moesten mijn grootmoeder en ik iets uit ons hoofd leren dat de chakra's heet, natuurlijke energiecentra langs de meridianen van het lichaam. Alle Reiki masters zijn goed op de hoogte van de chakra's, omdat Reiki geneest door het kanaliseren van een stroom stralende energie om elke chakra te revitaliseren en te herstellen tot een levendige gezondheid. Omdat elke chakra talrijke fysieke en emotionele eigenschappen controleert, heelt Reiki het lichaam en de ziel.

"Chakra is het Sanskrietwoord voor 'wiel'," legt Mrs. Howell uit. "Je kunt je elke chakra voorstellen als een gekleurde, draaiende bol. Afhankelijk van je focus kun je ze snel of langzaam laten draaien, achteruit of vooruit. Begrijp je dit?"

"Absoluut," knikte ik, terwijl ik mijn gezicht samenkneep van de inspanning. Ik vroeg me af of mijn chakra's sneller gingen draaien.

Ze moet mijn ongeduld hebben aangevoeld, want ze verzekerde me dat we snel zouden leren hoe we met ze moesten omgaan. Maar eerst moesten we, net als bij het ABC van genezing, elk van de 7 chakra's identificeren:

1. De wortelchakra bevindt zich aan de basis van de ruggengraat. Het gloeit helder rood (ik heb me altijd de kleur van een brandweerauto voorgesteld) en vertegenwoordigt ons gevoel van veiligheid en geaardheid. We oefenden een meditatie waarin een karmozijnrode pijpleiding van de basis van onze ruggengraat naar het centrum van de aarde viel, ons verbond en ons lichaam revitaliseerde met de natuurlijke energie van de planeet. De wortelchakra is nauw verbonden met het vermogen van ons lichaam om gifstoffen en afval te elimineren.

2. Het sacraal chakra bevindt zich ongeveer 15 cm onder de navel (maar, zoals mevrouw Howell al zei, het zit in je lichaam, niet op je huid). Onze seksualiteit en ons plezier komen voort uit dit mandarijnkleurige centrum, en als dit chakra wat liefde nodig heeft, hebben we moeite om andere mensen en onszelf te accepteren. De nieren en de blaas, de zuiveringsorganen van ons lichaam, worden ook bestuurd door het sacraal chakra.

3. De zonnevlecht chakra ligt dicht bij de maag, dus het is niet verwonderlijk dat de spijsverteringsorganen onder zijn heerschappij vallen. Met zijn zonnig gele gloed heerst deze chakra over ons zelfvertrouwen. Als ik dus bang ben om rechtop te staan en mezelf te uiten, weet ik dat deze schitterende chakra vertroebeld is.

4. Het hartchakra is een groen centrum in het midden van de ribben. Als het in onberispelijke staat is, is je cardioloog tevreden en voel je je vredig, accepterend en medelevend. Een hartchakra dat niet in orde is, kan daarentegen bijdragen aan afhankelijkheidsrelaties en jaloezie.

5. De keelchakra bevindt zich in de keel, natuurlijk. regeert onze stem, zowel figuurlijk als letterlijk: het geeft energie aan onze stembanden en aan ons vermogen om open, eerlijk en geweldloos te communiceren. Dit is het chakra waar je voor een grote presentatie op wilt mediteren voor een heldere en sympathieke boodschap.

6. Het derde oogchakra is een donkerblauwe bron tussen de ogen. Het is het boek-slimme chakra, verbonden met de hersenen en het visuele systeem, evenals ons innerlijke zicht. Als je ooit een flits van inspiratie hebt gehad die een complexe situatie verlichtte, dan kun je dit energiecentrum bedanken!

7. Het kruinchakra bevindt zich boven op het hoofd - nee, niet op het voorhoofd, maar over de schedel. De De pijnappelklier, die volgens veel beoefenaars de zetel van het bewustzijn is, wordt geassocieerd met de glanzend paarse bol van het kruinchakra, net als onze meest transcendente ervaringen van verlichting en kosmische wijsheid.

Nadat ik de chakra's voor mevrouw Howell had gereciteerd, werd mij eindelijk verteld hoe ik energie kon kan kanaliseren. Mijn grootmoeder en ik openden onze derde oogchakra's door middel van meditatie en visualiseerden hoe een glinsterende, gouden energie ons lichaam binnenstroomde. We konden deze energie gebruiken om onszelf of anderen te genezen door onze handen op een chakra te leggen en het gouden licht te laten stromen, legde mevrouw Howell uit. Terwijl zij onze theekopjes ging opfrissen, oefenden mijn oma en ik op elkaar, waarbij we langzaam langs de zeven chakra's omhoog bewogen en universele energie in elke chakra lieten stromen.

"Goed gedaan, jongens," zei mevrouw Howell toen ze terugkwam. "Maar ik heb jullie nog niet echt op elkaar afgestemd." Wat ze bedoelde was dat er geen energie stroomde voor mijn oma en mij. Het was alsof we telefoongesprekken hadden gevoerd via een verbroken lijn!

In Reiki kan alleen een master een student inwijden in de kunst. Niemand wordt als Reiki-beoefenaar geboren, maar iedereen kan trainen om er een te worden. Totdat mevrouw Howell ons had afgestemd, of een ritueel had uitgevoerd om ons permanent voor de universele energie te openen, deden we alleen maar alsof. De ervaring van de afstemming is voor iedereen anders, maar ik kan u vertellen dat ik een visioen had van een nevelige paarse wolk die me omringde terwijl mevrouw Howell aan het werk was.

Toen we allebei klaar waren met onze bij de training, overhandigde Mrs Howell mij en mijn oma certificaten. Ze waarschuwde me: "Denk eraan, dit is niet iets waar je op een feestje mee kunt pronken. Reiki is heilig en mag alleen voor genezing gebruikt worden." Ik heb me aan haar belofte gehouden en beperk mijn beoefening tot vrienden, familie en cliƫnten die een holistische opkikker nodig hebben. Omdat Reiki op lange afstand kan worden uitgevoerd (wat, dacht je dat universele energie door geografie kon worden beperkt?), is mijn werk in wezen grenzeloos. Ik ben dankbaar voor mijn gave, een geschenk van mijn grootmoeder en mevrouw Howell, en op een dag, als zij dat wil, zal ik het doorgeven aan mijn eigen dochter.

Chakra healing is een onderdeel van holistisch welzijn. Als je denkt dat je chakra's toe zijn aan een oppepper of als je vragen hebt over een opleiding in de healingkunst, zijn veel KEEN Psychic Advisors gekwalificeerd om help.