Wilt u met een medium of paragnost praten?

Chinees nieuwjaar feng shui

Het Chinese Nieuwjaar komt eraan en als je feng shui beoefent, betekent dat dat het tijd is om wat veranderingen door te voeren. Feng shui gebruikt de energie om je heen en maakt je leven harmonieuzer. Feng shui aanpassen is gemakkelijk, maar die aanpassingen moeten zorgvuldig gebeuren zodat je de beste kans hebt om al die goede invloeden te gebruiken die op je pad komen.

Waarom is het Chinese Nieuwjaar zo belangrijk voor Feng Shui?

Het Chinese Nieuwjaar is niet alleen het begin van een nieuwe kalendercyclus, maar ook van een nieuwe energiecyclus. Voor systemen met vliegende sterren zijn er duidelijke veranderingen in energie waarmee rekening moet worden gehouden zodat harmonieuze energie in je leven blijft overheersen.

Algemeen advies dat van toepassing is op alle systemen

Wanneer het nieuwe jaar begint, wil je het begroeten op een manier die aantoont dat je georganiseerd bent, klaar om aan de slag te gaan en bereid om het verleden achter je te laten. Maak uw huis schoon, voer de nodige reparaties uit en betaal uw schulden af.

Let op: Maak niet schoon zodra het nieuwe jaar is aangebroken, of liever gezegd, maak een paar dagen niet schoon - je wilt dat het nieuwjaarsgeluk zich rustig in je huis nestelt!

Li Chun, of de dag dat de Feng Shui energie verandert

In 2018 valt Chinees Nieuwjaar op 16 februari, maar je zou moeten beginnen om veranderingen aan te brengen in je feng shui afspraken op 4 februari. Dit is Li Chun, of het begin van de lente in de Chinese kalender. Deze dag is vooral belangrijk als je een feng shui systeem met vliegende sterren gebruikt, omdat op deze dag de sterren van plaats veranderen en je deze veranderingen zo snel mogelijk wilt aanpakken.

Vraag een Chinese dierenriemlezing bij Keen voor meer informatie.

Bekijkt de Basis Bagua

De bagua is de "kaart" die wordt gebruikt om richtingen te verbinden met gebieden in een gebouw of kamer. Het heeft acht hoofdsectoren plus het centrum van de kamer, en de sectoren krijgen kompasrichtingnamen. Elke sector wordt geassocieerd met een kwaliteit of aspect van het leven en een reeks kleuren:

  • Noordwesten: Behulpzame mensen, reizen; zwart, wit en grijs
  • Noord: Carrière; goud en zwart
  • Noordoosten: Onderwijs, kennis; blauw, groen en paars
  • Oost: Familie, gezondheid; groen
  • Zuidoost: Geld, rijkdom, voorspoed, materiële overvloed; paars, blauw en rood
  • Zuid: Faam, reputatie; rood
  • Zuidwest: Liefde, huwelijk, relaties; rood, roze, wit
  • West: Kinderen; wit

Het centrum heeft niet echt een basis bagua-aanduiding, hoewel de kleur geel vaak met dit gebied wordt geassocieerd.

Veranderingen voor vaste-bagua-systemen

Als je een vast-bagua-systeem volgt, zoals Black Hat feng shui, dan zijn vliegende sterren en energieveranderingen niet belangrijk voor je. Je gebruikt een bagua die altijd vastligt, zodat de noordwestelijke/noordnoordoostelijke sectoren op één lijn liggen met de hoofdingang van de kamer, het gebouw of de open ruimte. Toch is het van vitaal belang dat je elk jaar enkele veranderingen aanbrengt.

Dingen met rust laten creëert stagnerende energie. Dat betekent niet dat je moet veranderen hoe een ruimte eruit ziet als je het nog steeds mooi vindt, maar het betekent wel dat je bewust opnieuw moet evalueren wat je in die sector wilt. Als u bijvoorbeeld vorig jaar niet echt iets hebt gedaan met uw onderwijs- en carrièresectoren, en u denkt dat u dit jaar uw taken op het werk wilt uitbreiden of promotie wilt maken, dan zou u voor 2018 ornamenten met passende kleuren aan die gebieden kunnen toevoegen.

Veranderingen voor vliegende ster systemen

Als je een vliegende ster systeem gebruikt, gebaseerd op het feng shui kompas, let dan goed op wat er dit jaar gebeurt.

Positieve veranderingen:

Vliegende ster #1, van relaties en geluk, gaat in de noordwestelijke sector van behulpzame mensen en reizen. Als uw systeem afflicties gebruikt, zal de Groothertog Tai Sui ook in die hoek staan. Behandel dit gebied voorzichtig, voeg wat waterenergie toe voor ster #1, zoals een afbeelding van water, en vermijd vuurelementen. Voor Tai Sui, koop ofwel een pi yao, wat een klein beeldje is van een specifiek type leeuw, of een Tai Sui plaquette. Beide zijn verkrijgbaar bij feng shui-dealers.

De zuidelijke sector van de faam verwelkomt dit jaar ster #4, die de nadruk legt op creativiteit en onderwijs. Zijn element is hout, dus je hebt een botsing tussen dat en het zuidelijke vuurelement. Probeer in dit gebied vooral hout- en aarde-elementen te gebruiken om de positieve energieën van de ster te bevorderen.

Dit wordt een geweldig jaar voor geld, want rijkdomster #8 komt precies in de zuidoostelijke hoek van geld en rijkdom te staan. Echter, de aandoening bekend als Sui Po in die hoek ook. Gebruik een redelijke hoeveelheid vuur element zoals driehoekige vormen of rode en paarse kleuren in die hoek. Overdrijf dit niet. Voeg ook wat aarde-element toe voor ster #8. Een boom met citrien edelstenen bijvoorbeeld zou aarde (citrien) en hout (de boom) toevoegen.

Het zuidwesten doet het ook goed als ster #6 erin vliegt om de carrières te versterken. Metalen windgongen zijn goed, en andere metalen voorwerpen en kleuren zouden ook werken. Leg alleen niet te veel nadruk op metaal hier, want er is het kans dat je werk en huwelijk hierdoor gaan botsen.

De ster #9 van een nieuw begin en toekomstige rijkdom vestigt zich in het centrum. Deze ster houdt van paars en heeft vuur als element. Als je een tafeltje in het midden van de kamer kunt zetten, voeg er dan amethistkristallen of andere paarse ornamenten aan toe.

Veranderingen om op te letten:

De noordelijke sector van de carrière zal te maken krijgen met zowel ster #5, of Vijf Geel, als met Drie Doden. Je hebt een aantal traditionele remedies die je kunt gebruiken, zoals een metalen "drie beschermers"-beeldje; een feng shui-beoefenaar kan je meer ideeën geven. Vermijd hier aarde- en vuurelementen en gebruik in plaats daarvan water en metaal.

Over in de noordoostelijke sector van onderwijs heb je ster #3, die betrekking heeft op ruzies en rechtszaken. Het is een hout-element, dus je wilt hier wat vuur om de invloed van die ster tegen te gaan. Metaal helpt ook. Gebruik geassocieerde kleuren zoals rood en paars, en als je wilt, zoek dan een klein feng shui ornament dat op een vuurbal lijkt.

Lager in de oostelijke sector van familie en gezondheid bevindt zich ster #7, die invloed heeft op verlies en onverwachte gebeurtenissen. Leg hier de nadruk op hout en water; vermijd metaal zo veel mogelijk. Vermijd ook alles wat met aarde te maken heeft, zoals kristallen of aardse kleuren. Planten, fonteinen, afbeeldingen van water - dat zijn wat je wilt.

Over in het westen is ster #2, die invloed heeft op ziekte. Een zeer goede remedie voor gezondheidskwesties is de wu lou, of kalebas, en je kunt deze vinden als halskettingbedels tot en met forse tafelversieringen. Koop een metalen versie van de wu lou voor dit gebied. Vermijd aarde, het element van deze ster, en blijf bij metaal.

Feng shui gaat over meer dan kuren en kleuren, en als je een op maat gemaakt plan voor 2018 wilt, kun je online een persoonlijke feng shui-analyse laten maken. 2018 belooft een interessant jaar te worden, en je zult er het beste van willen maken het!