Informatie nodig of uw partner of relatie?

De reis naar het vinden van jezelf: wat reizen mij leerde over zelf-liefde

Het was de lente van 2013. Op dat moment woonde ik in New Orleans, een stad boordevol magie, mystiek en hoop. Ik kwam daar 8 maanden geleden aan (op aandringen van de geest), en begon al snel lezingen en spirituele lessen te geven aan zowel toeristen als de lokale bevolking. Ik raakte zo in vervoering door de schoonheid van de halvemaanvormige stad en mijn ontluikend succes als lezer, dat ik er nooit meer weg wilde. Maar net toen de zoete zomer in New Orleans zijn intrede deed, begon mijn ziel zich te roeren en kwam de drang om te reizen weer boven.

Deze keer was ik op weg naar Europa, Italië om precies te zijn. Ik was van plan om door het noordelijke deel van het land te reizen voordat ik in de nazomer naar Midden-Italië zou gaan, maar de details stonden nog niet vast. Terwijl ik daar verder over nadacht, kwamen de redenen voor dit verblijf langzaam in beeld. Zou het kunnen dat het doel van deze reis was om een beter begrip te krijgen van zelfliefde & zou het ook kunnen dat alleen reizen zo'n krachtige leerervaring zou kunnen opleveren?

Ik herkauwde deze vragen terwijl de weken voorbijgingen en bereidde me voor op wat een soort pelgrimstocht zou worden. Na verloop van tijd bevond ik me op vreemde bodem en arriveerde ik in Milaan zonder een woord Italiaans te spreken. Onhandig maar vastberaden trok ik door de Milanese straten in een poging een gebroken taal te spreken terwijl ik het chaotische stadsleven in me opnam. Ik keek naar de straatartiesten die dansten voor euro's & de Italiaanse meisjes namen een aperitvio terwijl ze de jongens vertelden dat ze achter moesten blijven. Ik reisde naar Venetië en vervolgens naar Triëst, een piepklein stadje genesteld in de heuvels & omringd door helderblauwe zee. Ik praatte soms met niemand. Ik luisterde alleen naar mijn eigen hartslag en leerde rustig adem te halen, Ik waagde me naar de kerk en sprak met de geest terwijl Moeder Maria toekeek en mijn reis zegende. Ik stak een kaars aan en sprak met Santa Rita Di Cascia, de beschermheilige van schijnbaar onmogelijke taken. Ze hield van de geur van rozen, had een voorliefde voor het helpen van de armen, en leek er alle vertrouwen in te hebben dat ik te zijner tijd voorgoed naar Italië zou terugkeren.

Ten slotte waagde ik me in Florence, de geboorteplaats van de Italiaanse Renaissance, en begaf me naar Piazzale Michelangelo, het hoogste punt van de stad. Terwijl ik uitkeek over het Italiaanse platteland, voelde ik de antwoorden in lagen komen, dansend in golven en realiseerde ik me dat er nog maar een paar korte dagen over waren van de reis.

Moe, maar gelukkig, werd het duidelijk dat ik op zoek was naar iets dat me ten goede zou veranderen. Ik was niet gekomen om mezelf precies te vinden, zoveel was duidelijk. Het leek er echter op dat ik groter wilde worden dan mijn lichaam, groter dan mijn land, groter dan de grenzen van ras, religie en kamp, groter dan de status quo zou toestaan. Ik veronderstel dat ik op een zoektocht was om mezelf volledig te accepteren en de goddelijke energie te omarmen die door mijn geest stroomde en die mijn lichaam leven gaf. Nog niet tenminste. Liefde ging en gaat over het goedkeuren van het zelf. Het gaat over luisteren naar de drang van de ziel, avonturen beleven (hoe klein ook) en gaan waarheen we worden geleid.

In een wereld waarin ons wordt verteld stil te zijn, te gaan zitten en ons te verstoppen, is van jezelf houden de meest revolutionaire daad die iemand van ons kan stellen. Vertrouwen op jezelf is een daad van liefde. Het verlicht ons en inspireert anderen om ook risico's te nemen. Struikelen, vallen, en verdwalen op de weg is ook een deel van het pad. Of dat nu door Europa reizen of de stad doorkruisen om iemand nieuw te ontmoeten, het is een moedig iets. Het is een felle vorm van liefde die de duisternis verstrooit, ons met anderen verbindt en ons naar het licht leidt.

In het Italiaans zeggen ze: "Vivere la Luce", en dat betekent: "Leef het licht". Als we het licht leven, houden we van onszelf en ons voorbeeld geeft de mensheid toestemming om hetzelfde te doen.

Over de auteur:

Adviseur Leef het Licht (Nicole) is helderziend, medium en intuïtief. Ze is gespecialiseerd in liefde, relaties en het versterken van iemands intuïtie. Ze heeft haar gaven geërfd van moederskant van de familie, en geeft al vele jaren professioneel lezingen en cursussen, zowel in Amerika als daarbuiten. jaren.