Informatie nodig of uw partner of relatie?

Wat is onvoorwaardelijke liefde?

Onvoorwaardelijke liefde is wat veel mensen zoeken. Toch komt hun interessante persoon vaak met hun eigen versie van onvoorwaardelijke liefde, die eerlijk gezegd aan "voorwaarden" onderhevig is.

Wat de natuur ons leert

Om te begrijpen wat onvoorwaardelijke liefde is, bekijken we het eens in de context van de planeet of Moeder Aarde.

De natuur en het milieu zorgen voor levensonderhoud, de lucht die nodig is om mensen in leven te houden, het water dat het leven in stand houdt en de bestuivers die ervoor zorgen dat er voedsel groeit. Moeder Aarde discrimineert niet op basis van kleur, geloof, seksuele geaardheid, status of leeftijd - zij zorgt voor iedereen. Ongeacht de omstandigheden, Moeder Aarde zorgt ervoor dat zij voorziet. Dit is wat onvoorwaardelijke liefde is.

Start met zelfliefde

Dus hoe kun je onvoorwaardelijke liefde aantrekken in je leven of onvoorwaardelijk van iemand houden? Eerst en vooral gaat het erom van jezelf te houden, "wratten en alles", zoals het gezegde luidt. Het gaat over het ontwikkelen van een intieme relatie met jezelf en niet alleen houden van wat je ziet in de spiegel nadat je naar de kapper bent geweest, maar houden van wat je ziet in de spiegel wanneer je een bedhoofd hebt en misschien een puistje op je gezicht.

Houden van jezelf kan een uitdaging zijn voor mensen, maar het is de basis van het hebben van de zeer liefdevolle relatie die ze willen met een ander persoon. Je moet met heel je hart van jezelf houden. Neem nu dat kledingstuk dat je al jaren in je kast hebt hangen - hoe vaak heb je jezelf niet horen zeggen: "Ik wacht wel tot ik wat ben afgevallen voordat ik die jurk weer draag, dus ik hou hem wel vast." Er zijn een aantal omstandigheden hier in het spel zijn. Waarom laat je die jurk niet gaan, zodat je kunt binnenhalen wat nu goed voor je is? Doe die jurk en alle andere kleren in je garderobe die je in jaren niet gedragen hebt, of die niet meer passen, in een zak en geef ze aan een goed doel of aan een vriend. Koop dan een paar nieuwe kleren die passen bij het lichaam dat je nu hebt.

Trouw op het proces

Leren van jezelf te houden is geen eenmalige gebeurtenis. Het is een levenslang proces van leren kennen wie je werkelijk bent en jezelf van moment tot moment accepteren, en je aanpassen aan veranderingen - misschien word je op een dag moeder of vader, grootmoeder of grootvader en er zullen ook minder gemakkelijke veranderingen zijn, zoals omgaan met een sterfgeval. Wat je uiteindelijk sterk en in vrede met jezelf houdt, zowel in goede als in minder goede tijden, is onvoorwaardelijke liefde.

Kijk eens diep naar jezelf en wees je bewust van de voorwaarden die je aan jezelf hebt gesteld. Met deze stap begint het proces van het afbreken van de barrières, zodat je onvoorwaardelijke liefde kunt aantrekken en natuurlijk ook onvoorwaardelijk kunt liefhebben. Negatief naar jezelf kijken en jezelf berispen trekt alleen maar aan wat je niet wilt als het gaat om liefde en relaties. Leer jezelf te accepteren en als er iets is dat je echt zou willen oplossen aan jezelf, laat je dan leiden door je intuïtie over de oplossing en het belangrijkste, sta open voor wat je ware zelf te zeggen heeft.

Over de auteur:

Rosalind Medea is een intuïtieve lezer en waarheidszoeker. Ze snijdt door illusies heen om mensen te helpen de waarheid in situaties te zien en geeft advies over praktische oplossingen die hen ondersteunen op hun reis. Ze werkt ook met de Tarot en I Tjing, en deelt graag de wijsheid en inzichten die zij brengen.

Krijg vandaag nog een reading van Rosalind Medea! Klik hier om begonnen.