Informatie nodig of uw partner of relatie?

De parabel van de bittere thee

Ik krijg vaak de vraag van mijn bellers of de persoon op wie ze verliefd zijn ooit zal veranderen en zich op een meer compassievolle en liefdevolle manier zal gedragen. Soms is het antwoord "ja". Maar zo'n verandering is alleen mogelijk als de andere persoon het niet alleen wil proberen, maar ook in staat is om te slagen. Het beste wat we voor onszelf kunnen doen is te leren, te zien en de mensen van wie we houden te accepteren voor wie ze werkelijk zijn. Het erkennen en respecteren van de ware aard van degenen van wie je houdt, zal je helpen realistische beslissingen te nemen met betrekking tot je eigen beste handelwijze.

De volgende gelijkenis is voor mij een inspiratiebron geweest in mijn omgang met andere mensen. Ik hoop dat u er ook iets aan zult hebben:

door ds. dr. Hypocrates Magoun, P.P.

Toen Hypoc klaar was met mediteren met de heilige Gulik, ging hij naar de keuken, waar hij zich bezighield met de voorbereidingen voor het feest en daarbij ontdekte hij dat er nog wat oude thee in een pan stond van de avond ervoor, toen hij in zijn zwakte vergeten was hoe hij die had gezet en hem 24 uur had laten trekken. Het was donker en troebel en het was Hypocs bedoeling deze oude thee te gebruiken door hem aan te lengen met water. En opnieuw in zijn zwakheid, koos hij zonder verder nadenken en stortte zich in de fysieke arbeid van de voorbereidingen. Toen hij diep in het genot van die reis verzonken was, kreeg hij plotseling een luide, duidelijke stem in zijn hoofd die zei: "Het is bittere thee die je zo bezighoudt." Hypoc hoorde de stem, maar de strijd Binnenin werd het intenser, en het patroon dat eerder was ontstaan door de fysieke arbeid en de gecoördineerde en eensluidende of misschien gecodeerde spierboodschappen, bleef zijn invloed uitoefenen en Hypoc bezweek onder de druk en hij ontkende de stem. En weer stortte hij zich in de fysieke orgie en voltooide de taak, en zoals de stem had voorspeld, was de thee bitter.

Zo vaak heb ik mezelf in een dergelijke situatie bevonden. Net als Hypoc vergeet ik me af te vragen wat de ware aard is van de situatie, de persoon of het voorwerp waarmee ik te maken heb, voordat ik mijn plannen doorzet. Meestal gebeurt dit wanneer ik de waarheid niet wil zien omdat die niet in mijn persoonlijke agenda past. Ik probeer de dingen tegenwoordig echter beter te zien.

Een helderziende staat klaar om je te begeleiden op je reis naar de liefde. Doe vandaag nog een reading!

In zijn boek "Hoe ik vrijheid vond in een onvrije wereld" gaat Harry Browne in op dit soort problemen en biedt hij een oplossing:

Elk individu handelt op basis van zijn eigen kennis op een manier waarvan hij denkt dat die hem geluk zal brengen. Hij handelt om de gevolgen teweeg te brengen waarvan hij denkt dat ze hem een beter gevoel zullen geven. Je moet dingen en mensen behandelen in overeenstemming met hun eigen identiteit om van hen te krijgen wat je wilt. Je verwacht niet dat een steen een vis is. En het is net zo onrealistisch om van een persoon te verwachten dat hij net zo handelt als iemand anders. Je hebt geen controle over de identiteit van mensen, maar je kunt wel bepalen hoe je omgaat met

Wanneer ik deze alinea's lees, resoneert het als waarheid - net zoals de Parabel van de Bittere Thee dat deed. Ik kan andere mensen niet controleren, maar ik kan wel leren om situaties en mensen te beoordelen op basis van hun ware aard. Een van de beste manieren waarop ik dit kan doen is door mijn oordelen en plannen te baseren op de smaak van de thee (de daden van de mensen die bij een bepaalde situatie betrokken zijn), in plaats van op mijn vooropgezette ideeën over hun eigen woorden en goede bedoelingen.

Als de thee bitter is, kan ik hem weggooien, of voor een ander doel gebruiken dan drinken. Bittere thee is bijvoorbeeld heel goed tegen zonnebrand! Toen ik eenmaal begreep dat er meer dan één manier is om met andere mensen en dingen om te gaan, voelde ik niet langer de behoefte om ze te controleren of te veranderen.

Gelukwensen,

Robyn

Over de auteur:

Opgegroeid in een gezin waar paranormale gaven werden gewaardeerd en aangemoedigd, heb ik het grootste deel van mijn leven kaartgelezen. Mijn lezingen zijn niet veroordelend en worden gegeven met medeleven en zorg. Ik heb 21 jaar ervaring als professioneel crisisbegeleider en bied sinds begin 2001 lezingen aan op Keen.com.

Krijg vandaag nog een tarotlezing van Empress Tarot! Klik hier voor een uitgebreide lezing.