Informatie nodig of uw partner of relatie?

Moet ik uitgaan met mijn beste vriend?

Heb je ooit het gezegde gehoord: "vis niet van de bedrijfspier"? Ik herinner me dat mijn baas me dit vertelde in een van mijn eerste baantjes na de universiteit. Ik dacht dat het grappig was, maar hij meende het serieus: ga niet uit met mensen met wie je werkt. De uitdrukking kan evenzeer van toepassing zijn op het daten met een beste vriend. De inzet is hoog, en er is een groter potentieel voor verlies als je besluit om de sprong te wagen met een BFF - je zou gewoon de beste en de vriend, voor altijd verliezen.

Hoe dan ook, dit is een veel voorkomend probleem klanten vragen over: moet ik mijn beste vriend gaan? In mijn werk als helderziende en relatiecoach heb ik veel mensen zien uitgaan met hun beste vriend, en het resultaat is meestal tweeledig: ofwel een totale mislukking en verlies van de vriendschap, ofwel een tijdje succes, waarbij de relatie na verloop van tijd afbrokkelt. Zeer zelden wordt het daten met je beste vriend(in) een duurzaam partnerschap. Laten we eens kijken waarom.

Energetische overeenkomst

Dit klinkt misschien als een ingewikkeld onderwerp, maar in werkelijkheid betekent het gewoon dat de mensen tot wie we ons aangetrokken voelen als vrienden, energetisch vaak op ons lijken. Het probleem met het daten met vrienden is dat we na verloop van tijd, vanwege de energetische overeenkomsten, energetisch met hen overeenkomen. Dit creëert een soort neutrale lading voor de relatie en doodt meestal passie en groei. Mensen gaan letterlijk te veel op elkaar lijken.

Luisa was een cliënt van in de dertig die veel had gedate, maar nog geen partner had gevonden. Ze begon zich zorgen te maken over het krijgen van kinderen en wilde heel graag getrouwd zijn voordat ze een gezin zou stichten. Ze kwam voor een reading om uit te vinden of ze moest uitgaan met haar beste vriend, Warren.

"We gaan al zo lang met elkaar om, en de relatie is gewoon zo gemakkelijk," vertelde ze me. "De laatste tijd kijk ik naar hem en denk ik, hmmm... en hij heeft altijd al met mij uit willen gaan. Zoals Harry Met Sally, weet je wel."

Natuurlijk heeft Luisa een vrije wil, en ik zou haar niet vertellen wat ze moet doen. We deden de reading, waaruit bleek dat ze in een vorig leven getrouwd waren geweest. De relatie had een lange tijd geduurd, maar ze hadden nooit kinderen gehad. Hun huwelijk was typerend geweest voor die tijd, gebaseerd op maatschappelijke regels en economische noodzaak. Zij hadden geen karmisch contract om opnieuw te trouwen, maar Luisa dacht dat dit een goed teken kon zijn. Ze besloot met Warren in zee te gaan en te zien wat er zou gebeuren.

Ik zag Luisa een paar maanden later op een sociaal evenement en vroeg haar hoe het ging. "Het gaat niet," zei ze. De week daarop kwam ze opdagen voor een lezing. De romance was goed begonnen omdat ze elkaar al kenden. Maar Luisa had de seks met Warren ongemakkelijk gevonden.

"Ik weet dat het raar klinkt," zei ze, "maar het was alsof ik met mijn broer of zoiets. Het voelde nooit goed."

De relatie was afgedreven naar een patroon dat vergelijkbaar was met dat van hun vriendschap, die gemakkelijk was, maar nu werd overschaduwd door stress omdat ze geen seks hadden. Luisa dacht dat Warren een geweldige vader zou zijn, maar ze zag niet echt een toekomst op lange termijn met hem. Ze smeekte me om uit te leggen wat er aan de hand was.

Energetisch kon ik zien dat Luisa en Warren gewoon te veel op elkaar leken. Niet dat hun persoonlijkheden hetzelfde waren, maar gewoon dat ze bij elkaar pasten, zoals elektronen met dezelfde lading. Het is moeilijk uit te leggen, maar toen ik het zei wist Luisa precies wat ik bedoelde. Ik vertelde haar dat tenzij een van hen drastisch veranderde, de relatie waarschijnlijk altijd meer een vriendschap zou blijven. Zij wilde dat niet en koos ervoor om het uit te maken. Helaas heeft hun vriendschap het niet overleefd.

Ik heb dit patroon vaker gezien. Soms trouwt een stel en krijgt het kinderen, om er drie of vier jaar later achter te komen dat ze een gemakkelijke, maar niet op groei gerichte relatie hebben. Sommige mensen vinden dit prima en vinden manieren om buiten het huwelijk gestimuleerd te worden - seksueel, emotioneel of intellectueel. Het kan werken, als mensen open staan en bereid zijn om te communiceren. Maar meestal eindigt de relatie, en de vriendschap is nooit meer de

Energetische polariteit

De mensen die we als partner aantrekken, staan vaak in contrast of polariteit met ons. Dit is niet helemaal hetzelfde als "opposites attract," maar het is een vergelijkbaar concept. Voor degenen onder u die een doel om te groeien in je relaties, dit type verbinding daadwerkelijk heeft betere kansen op lange termijn. Hoewel de verbinding misschien niet zo moeiteloos verloopt, is er minder kans op codependency, energiematching of verveling.

Mijn cliënt June en haar partner Jessica zijn daar een goed voorbeeld van. June is het type dat geeft en geeft en energetisch graag samensmelt met haar partners. Dit heeft haar in het verleden in veel rommelige, co-afhankelijke relaties gebracht. Een bewuste keuze om iemand te vinden die in polariteit met haar was, bracht Jessica in haar leven.

Jessica is erg onafhankelijk, meer type A dan June, en erg gericht op haar werk. Ze houdt veel van June en heeft haar hart volledig voor haar geopend. Maar ze wil niet fuseren met June, en de twee zijn energetisch heel verschillend. Ze hebben niet allemaal dezelfde vrienden, interesses of verlangens. Ze hebben wel passie, regelmatige groeimogelijkheden en ruimte om binnen de relatie van elkaar afhankelijk te zijn.

"Onze relatie is niet gemakkelijk," zei June. "Maar het is een uitdaging op een goede manier. Ik moet staan op meer op eigen benen te staan. En Jess heeft moeten leren om beter te communiceren. Het is alsof onze plaatsen van uitdaging ook de plaatsen zijn die het beste in ons naar boven brengen."

Natuurlijk kunnen mensen te verschillend zijn, en dat werkt op den duur niet goed. June en Jess delen een aantal waarden en levensdoelen. Ze zijn het eens over wel of geen ouderschap en hebben respect voor elkaar en hun verschillen. Zie je hoe dit verschilt van het pure "tegenpolen trekken elkaar aan"-model?

To Be or Not to Be

Ultimately, a combination of free will and karmic contracts like or soulmates-guides us to make our relationship choices, for better or for worse. Als je in de verleiding komt om met je beste vriend uit te gaan, vraag jezelf dan af waarom. Verveel je je? Voel je je klok tikken? Wil je een intieme ervaring (en ze zijn altijd in de buurt)?

Soms bloeit er liefde op tussen vrienden, en soms werkt het. Maar je kunt ook zielsveel van iemand houden en toch geen geschikte partner vinden.

Als je overweegt met een BFF uit te gaan, is het misschien een goed moment om objectieve begeleiding te krijgen van een helderziende of intuïtief medium. Adviseurs van Keen kunnen je helpen om de helderheid te krijgen die je nodig hebt om een goede beslissing te nemen.