Informatie nodig of uw partner of relatie?

Liefdeslessen

Het leven zit vol met lessen. We denken dat school stopt als we afstuderen, maar in werkelijkheid houden onze levenslessen nooit op. Het is altijd belangrijk om te luisteren naar de lessen die ons worden geleerd. Als we ervoor kiezen om ze te negeren, net zoals we op school hebben gedaan, zullen we de les herhalen totdat we hem goed begrepen hebben!

Wanneer we aan levenslessen denken, verwachten we vaak dat ze ons duidelijk worden voorgehouden en dat ze gemakkelijk te begrijpen zijn; maar dat is meestal niet het geval. Meestal komt de les wanneer we erg emotioneel en overweldigd zijn. Onthoud dat je geen overhaaste keuzes moet maken als je in deze toestand bent. Neem altijd een stap terug en denk na voor je iets doet.

Als je voortdurend ongelukkig bent, vraag jezelf dan af: "Wat ontbreekt er?" en: "Ligt het aan mij of aan hen?" In werkelijkheid is het misschien niet de gemakkelijkste weg, maar gewoon de weg die we normaal vinden en waar we ons het prettigst bij voelen. Hoe vaak reiken we onze ex de hand en willen we opnieuw contact, MAAR hebben we geen andere veranderingen in ons leven of in dat van hen aangebracht? Het antwoord is, veel te vaak. Als we bang zijn voor het onbekende, grijpen we naar het bekende.

Mensen veranderen nu eenmaal. Het leven beïnvloedt ons dagelijks, en we zijn niet dezelfde persoon die we gisteren waren. Zonder de juiste veranderingen, in onze acties, blijven we maar tegen een muur aanlopen en onszelf meer en meer pijn doen. We moeten dit patroon herkennen en ervan leren.

Nou, welke lessen missen we het meest? Nou, dat is romantiek. Romantiek is het moeilijkste gebied om van te leren omdat ons hart vaak niet naar ons hoofd luistert. Als je zit te huilen over dezelfde klaagzangen over hoe hij/zij je zo kon behandelen, vraag jezelf dan af: "Waarom sta je het toe?" De les die we moeten leren is dat onze ex zelf een verandering moet maken, anders werkt het niet met hem/haar. Een week van verandering is niet overtuigend genoeg, dus wees voorzichtig. Een jaar of meer verandering toont aan dat ze oprecht zijn en een verschil maken in hun leven.

Heb je je ooit afgevraagd waarom je ex nu in die geweldige nieuwe relatie zit en gelukkig is met zijn nieuwe partner? De nieuwe partner heeft waarschijnlijk zijn lesje geleerd en laat zich niet meer slecht behandelen. Ze hebben met elkaar gesproken en grenzen gesteld over wat er in de relatie wordt verwacht en wat niet. Met deze nieuwe basis kunnen ze het laten werken, want de een weet de juiste richting en leert die aan de ander.

Een vriendje wordt een ex vaak omdat ze nooit bedoeld waren om op lange termijn in je leven te zijn. In plaats daarvan leren ze je een les die je moest leren om de weg vrij te maken voor een toekomstige gelukkige relatie. Ex'en laten ons vaak zien wat we niet willen in ons leven. In plaats van ons vast te klampen aan een persoon, moeten we ons vastklampen aan de les die hij ons heeft gegeven.

Opkomen voor wat je wilt hoeft geen strijd te zijn, maar luisteren naar levenslessen is vaak een groot obstakel omdat ons ego in de weg zit. Ego bepaalt vaak onze keuzes omdat we beter willen zijn dan anderen. Als we een stapje terug doen en inzien dat ze niet op lange termijn in ons leven pasten, kunnen we onszelf toestaan om de les te leren en verder te gaan.

Denk maar eens terug aan onze kindertijd: we plaagden de mensen die we aardig vonden in plaats van aardig te zijn uit angst voor afwijzing. Maar op die leeftijd begrepen we niet echt waarom we zo handelden. Naarmate we opgroeiden, begrepen we onze daden en leerden we ervan. We moeten onthouden dat we altijd moeten blijven leren! Hou je niet vast aan mensen die giftig zijn voor je toekomst. Kijk in plaats daarvan naar wat het in hen is dat jou in de eerste plaats tot hen heeft aangetrokken en kijk naar wat jou van hen heeft afgekeerd. Leer en groei. Ga vooruit door de les met je mee te nemen en te herkennen wat je van jezelf en van een partner verlangt. Vaak zijn we ingesteld op een romantische visie van onze partner, maar we eindigen gekwetst en gebroken door het herhalen van dezelfde fouten uit ons verleden. In werkelijkheid kunnen we groeien en sterker worden; maar nog belangrijker is dat je gelukkiger wordt als je loslaat wat je in het verleden heeft gekwetst.

Miscommunicatie is een van de belangrijkste redenen voor een mislukte relatie. We hebben de neiging om niet vanuit ons hart te spreken; maar als we eenmaal hebben geleerd hoe we dat moeten doen, zullen we gedijen door op zoek te gaan naar die persoon die aan al onze behoeften voldoet, en vice versa. Haastig door de liefde kan leiden tot afrekening, en dat brengt spijt met zich mee. Dus, leer en groei van de lessen die het leven ons leert!

Over de auteur:

Arriana is sinds 2001 een toegewijde Keen-lezeres. Tarot is haar specialiteit, evenals pendel en droomverkenning, getrouwd met 3 standaard poedels. Ik beleef veel avonturen in Canada en de VS en ben gezegend dat ik deel mag uitmaken van de Keen familie.