Informatie nodig of uw partner of relatie?

Liefde op slot: 8 tips om de juiste partner te vinden tijdens een pandemie

Over het algemeen kan afspraakjes maken moeilijk zijn - maar met een wereldwijde pandemie erbij kan het ronduit onmogelijk lijken. Dit lijkt misschien niet het juiste moment om een relatie aan te gaan, maar het kan juist het beste moment zijn. Wat? Liefde vinden in quarantaine vraag je? Tussen overvloedige lockdowns, steeds veranderende beperkingen, en algemene angst, kan het een beangstigende (en niet te vergeten, deprimerende) tijd zijn om alleen te zijn. Onderschat nooit de kracht van menselijke verbondenheid, dus een (veilige) relatie kan je helpen mentaal gezond te blijven in deze onzekere tijden.

1. Omarm de echte jij

Kent u dat gevoel als u iemand voor het eerst in het echt ontmoet na een paar weken online te hebben gecorrespondeerd en hij of zij lijkt in niets op de profielfoto? Of misschien ben jij wel degene die zich schuldig voelt. Of je salon nu gesloten is of je de hand op de knip hebt moeten houden door baanverlies of minder werk, dit is het moment om de echte jij te omarmen. Zet jezelf niet langer onder druk om "perfect" te zijn in een tijd waarin joggingbroeken zwaarder wegen dan leren leggings. Hoewel er niets mis mee is om er op je best uit te willen zien en je goed te willen voelen, moet je niet bang zijn om je echte zelf te omarmen - ook al betekent dat een paar extra lockdown kilo's en wortels.

2. Wees eerlijk en Open

Het zijn vreemde en onzekere tijden, maar dat betekent niet dat je je achter valse gevoelens - of een valse identiteit - moet verschuilen. Wees eerlijk over wat je verwachtingen zijn, ook over hoe je verder wilt met je potentiële relatie. Elke relatie wordt gebouwd op een basis van eerlijkheid en vertrouwen, dus of je nu je baan bent kwijtgeraakt door een COVID-19-gerelateerde bedrijfssluiting of het moeilijk hebt met de quarantaine, praat erover. Aan het eind van de dag moeten zowel jij als je potentiële partner beslissen of dit soort relatie-situaties het waard zijn om moeite voor te doen of dat het tijd is om verder te gaan en te kijken of het met iemand anders zal werken.

3. Profiteer van virtuele afspraakjes

Tot je echt het gevoel hebt dat de relatie potentie heeft, is het een veiliger idee om een virtuele date te hebben in plaats van een face-to-face date. Net zoals je Zoom-meetings hebt, kun je hetzelfde doen met dating. Wees creatief door een thema te kiezen - misschien nippen jullie allebei aan zoute margs en Mexicaanse gerechten op taco dinsdag, of misschien zijn jullie allebei samen afgestemd op dezelfde film. Wie weet? Misschien leer je de ander wel beter kennen op deze onconventionele manier dan bij het traditionele daten.

4. Neem een pauze van dating apps

Juist gewoon omdat je meer Dat je nu meer dan ooit alleen bent, betekent niet dat je elk moment moet vullen met het zoeken naar een partner. In feite is het misschien een beter idee om een pauze te nemen om aan jezelf te werken, zodat wanneer de tijd komt, je in een betere mentale gemoedstoestand bent om in een gezonde, liefdevolle relatie te zijn.

5. Geef jezelf extra genade

Naast jezelf toestaan om een pauze te nemen van online dating, moet je jezelf toestaan om fouten te maken en een onvolmaakte date of twee te hebben. Wees niet te streng voor jezelf, zoals met alles wat er tijdens de pandemie in je leven gebeurt. Onzekere tijden kunnen soms onzekere momenten uitlokken, dus vergeef het jezelf.

6. Beslis of het veilig is om elkaar in levende lijve te ontmoeten

Misschien hebben u en een potentiële partner al een aantal virtuele afspraakjes en telefoongesprekken gehad en wilt u nu een stap verder gaan door elkaar in levende lijve te ontmoeten. Vraag uzelf eerst af wat de huidige overdrachtsratio's zijn waar u woont? Heeft een van jullie een reeds bestaande aandoening? Is er een kans dat een van jullie het virus heeft ontwikkeld door levensgewoonten? Zouden jullie allebei bereid zijn je te laten testen als je je daardoor veiliger zou voelen? Wat voor soort afspraakje kun je maken met een laag risico?

7. Overweeg samen in quarantaine te gaan

Deze tip is natuurlijk gemakkelijker om een beslissing over te nemen als je een stel bent dat al lang bij elkaar is, maar als je allebei hebt geïnvesteerd in het proberen om dingen te laten werken en je hebt een goede communicatie, dan kun je overwegen om samen in quarantaine te gaan - zelfs als het slechts een tijdelijke verhuizing is. Zorg er wel voor dat je eerst een duidelijk en eerlijk gesprek hebt over leefgewoonten, regels en financiële verplichtingen voordat je dozen gaat inpakken.

8. Geef jezelf extra begeleiding

Zelfs in normale tijden kunnen relaties net zo verwarrend en verdrietig zijn als dat ze opwindend en liefdevol kunnen zijn. Hoewel u zich altijd tot een vriend of familielid kunt wenden als u advies nodig hebt, kan een paragnost u een onbevooroordeeld inzicht in uw relatie geven, van hoe u uw huidige band kunt versterken tot de stappen die u moet nemen om over een recente breuk heen te komen.

Interesseerd in meer manieren om de juiste partner te vinden?

Een helderziende, zoals een van onze liefdes- en relatieadviseurs van Keen, kan u natuurlijk ook helpen de stormachtige zeeën te bevaren die gepaard gaan met het vinden van een partner tijdens een wereldwijde pandemie. Ja, online relatieadvies kan u echt helpen met uw online datingleven, of dat nu is door u te helpen erachter te komen of wat u virtueel voelt echt is of door u zelfs een duwtje in de richting van neem wat tijd vrij om eerst aan de relatie met jezelf te werken. Als je tijdens de pandemie probeert te daten, maak het jezelf dan wat gemakkelijker door vandaag nog met een van onze experts te praten.