Informatie nodig of uw partner of relatie?

Hou van jezelf deze valentijnsdag

Er is veel druk in onze maatschappij en cultuur om bij een partner te zijn. Veel mensen lijken gebiologeerd te zijn door een romantische liefdesmythologie die ware spirituele genezing in de weg kan staan.

"Hij of zij zal me heel maken."

Geen enkele persoon kan jouw beker voor je vullen. Je bent verantwoordelijk voor jezelf en je eigen geluk. Ook al zou iemand anders je overeind kunnen houden, denk je niet dat het beter is om op eigen benen te staan en te lopen, naast iemand anders of alleen?

De liefde en acceptatie die je het hardst nodig hebt in de wereld, is die van jezelf. Het maakt niet uit hoe goed mensen van je houden en je behandelen, als je jezelf niet accepteert en koestert, zul je je niet geaccepteerd voelen en zul je niet in staat zijn liefde van anderen te accepteren. Vul je eigen beker en anderen zullen zich tot jou aangetrokken voelen.

"Hij of zij zal al mijn behoeften vervullen"

Het is een gevaarlijke veronderstelling dat één andere persoon al je sociale en emotionele behoeften kan vervullen. Die hoeveelheid druk zal zelfs in de beste relaties tot scheuren leiden. We zijn sociale wezens. Voor optimale groei, ontwikkeling en zelfkennis hebben we veel perspectieven nodig van de mensen (en dieren) die we liefhebben en respecteren.

Het is te hopen dat je iemand vindt die je geeft wat je nodig hebt in een relatie, maar niet noodzakelijkerwijs alles wat je verlangt. Doe dat niet verwar wat je nodig hebt met wat je wilt. Dat kunnen heel verschillende dingen zijn. Vaak verlangen we naar dingen die ons tegenhouden, beperken, schaden of ons op de een of andere manier schaden.

Heb je deze Valentijnsdag advies nodig? Klik hier om te bellen of te chatten met een helderziende liefdesdesdesdesdesdeskundige.

Wat we nodig hebben kan er ook heel anders uitzien dan wat we willen of verwachten. Soms willen we getroost worden, maar moeten we aangemoedigd worden om overeind te blijven en sterk te zijn.

Liefde komt in vele vormen door een veelheid aan daden en woorden. Je kunt niet eisen in wat voor verpakking liefde komt, maar je kunt wel beslissen of je het accepteert.

"Dingen zullen zoveel makkelijker zijn als ik de ware ontmoet, mijn zielsverwant, mijn tweelingvlam, de liefde van mijn leven."

Makkelijker is niet per definitie beter. De beste dingen in het leven komen voort uit hard werken, inspanning en de bereidheid om het te proberen. Groeien in de liefde is niet anders. Laat je niet verleiden om te vallen.

We zijn hier - op dit specifieke vlak, in deze specifieke vorm van zijn in ons hele bestaan - om te leren, te ervaren, te groeien, te evolueren en lief te hebben.

Liefde is niet gemakkelijk. Dat begrip is een mythe. (Ik raad u aan te lezen wat Khalil Gibran over dit onderwerp heeft geschreven in De profeet- het boek legt de aard van veel dingen bloot, waaronder liefde).

In het kort:

  • Ben je eigen leven en licht, zodat je het kunt delen met degenen die je liefhebt.
  • Herken en accepteer wat je nodig hebt wanneer het je wordt aangeboden, en probeer niet te micromanagen hoe het komt.
  • Stel je open voor het harde werk van liefhebben, leven en groeien.

Over de auteur:

Mijn metafysisch bewustzijn begon al voor mijn herinnering. Mijn besef van het bestaan buiten dit fysieke niveau was een gegeven in dit bewegende nu. Ik heb mijn hele leven geoefend, gestudeerd en getraind in waarzeggerij en energetische technieken voor zelf- en universele helderheid en genezing.

Krijg vandaag nog een reading van Meta-Psychic! Klik hier voor een persoonlijke lezing.