Informatie nodig of uw partner of relatie?

Hoe iemand los te laten

De afgelopen twee decennia heb ik mensen geadviseerd over relaties en het is duidelijk geworden dat er één gebied is waar mensen de meeste moeite mee hebben: loslaten.

Wanneer we iets verliezen dat belangrijk voor ons was, is het normaal om door een roze bril naar dat iets (of iemand) terug te kijken. We hebben allemaal wel eens de fout gemaakt om iemand op een voetstuk te plaatsen en het verleden te idealiseren terwijl we dat niet zouden moeten doen.

Als onze geest voortdurend over het verleden nadenkt, dan houden we onszelf gevangen in dat verleden. Dit weerhoudt ons ervan vooruit te gaan naar een betere toekomst. Hier volgen enkele tips die kunnen helpen om de broodnodige en waardevolle kunst van het loslaten onder de knie te krijgen:

Reflecteer op de relatie

Herken de relatie voor wat die werkelijk was, de goede en de slechte. Breng hulde aan de tijd die je met deze persoon hebt doorgebracht en aan alles wat je hebt bereikt. Je kunt dit doen door een dagboek te schrijven, of door de persoon een brief te schrijven, waarin je alles vermeldt wat je echt zou willen zeggen. Je kunt de brief opsturen, maar het is vaak beter om hem te bewaren en hem later nog eens te lezen.

Breng geduld met je genezing

Hoewel het het beste is om jezelf met andere gedachten bezig te houden, is niemand bovenmenselijk. Als je begint aan je reis van loslaten, zul je af en toe terugvallen in het denken aan het verleden en de persoon die er niet meer is. Je zult verdrietige periodes hebben, en tijden van intens verlangen. Dit is volkomen normaal, want niemand kan zijn emoties zomaar afsluiten. Rouw wanneer het nodig is, want er is geen vast tijdschema voor het verwerken van een verlies. Herinner uzelf eraan om verder te gaan.

Maak uw proces uw eigen

Onze vrienden proberen meestal hun Het beste is om je in zo'n situatie te helpen, maar misschien weten ze niet echt wat JIJ nodig hebt. Als je zin hebt om alleen te zijn, doe dat dan. Als je wilt socialiseren met anderen, doe dat dan. En vergeet niet dat het oké is om tegen je vrienden te zeggen: "Ik waardeer je aanbod om mij aan je collega te koppelen, maar ik ben er echt niet in geïnteresseerd of klaar voor." Laat anderen je genezingsproces niet bepalen.

Focus op het heden en de toekomst

Er is een oud gezegde dat luidt: als er een deur dichtgaat, gaat er een andere deur open. Wanneer is dit ooit niet het geval geweest? Vraag uzelf af wat ik kan doen om te genezen, over deze situatie heen te komen en betere, geschiktere relaties aan te gaan met anderen en met mezelf, en onderneem stappen om dat te bereiken. Herinner jezelf eraan wat je allemaal te winnen hebt door verder te gaan.

Houd in gedachten dat een relatie uit elkaar gaan natuurlijk is

Als je relatie niet is uitgekomen, wees dan niet zo hard voor jezelf. Breken gebeurt de hele tijd. Studies tonen aan dat de gemiddelde vrouw met 15 mannen omgaat en minstens een aantal langdurige relaties heeft voordat ze zich voor de lange termijn 'settelt'. Het is tijdens deze interacties en relaties dat we leren wat we echt willen en nodig hebben voordat we uiteindelijk een levenslange verbintenis aangaan met iemand die hetzelfde doet.

Vergeven en loslaten

Het is belangrijk om jezelf te vergeven voor de fouten die je naar je gevoel in de relatie hebt gemaakt. Als je het destijds beter had kunnen doen, had je dat waarschijnlijk wel gedaan. Het is ook belangrijk om de andere persoon te vergeven. Vergeving is vaak een tijdje niet mogelijk omdat het proces van loslaten begint. Naarmate je geneest en de tijd verstrijkt, is het belangrijk om gedachten van haat, wrok en boosheid niet vast te houden. Vasthouden aan negatieve energie is niet goed voor

Over de auteur:

Leslie begon al op zeer jonge leeftijd metafysica te bestuderen. Na haar studie volgde ze een carrière in de media, maar haar passie voor astrologie resulteerde in twee decennia van intensieve studie in de jaren 1980-90. Leslie kwam bij Keen in 2002 en specialiseert zich in verhoudingen, scheidingen, financiën, en tijd-frames met betrekking tot specifieke het levensgebeurtenissen.