Informatie nodig of uw partner of relatie?

Hoe gelukkige, gezonde koppels vechten

Oorlogen komen in alle relaties voor. Het maakt deel uit van het proces van socialiseren en een band opbouwen met anderen, vooral met degenen die je dicht bij je wilt houden. Onenigheid is de poort naar meer begrip en diepere liefde voor anderen.

Veel mensen weten echter niet hoe ze het oneens kunnen zijn op een manier die leidt tot meer intimiteit. Vaak blijven mensen tijdens een ruzie steken in hun standpunt, en creƫren ze zo een afstand tussen hen en hun geliefden.

Hoe eerlijk te vechten

Leren eerlijk te vechten is een kunst. Zoals bij elke kunst moet je oefenen om het te perfectioneren.

Voordat u een meningsverschil aangaat, moet u zich afvragen of het de moeite waard is om gelijk te krijgen. Veel conflicten beginnen met kleine zaken die bij nader inzien geen wezenlijk verschil maken in het grote geheel van die relatie. Het is goed om na te denken of het wel of niet de moeite waard is om tijd, energie en emoties in de kwestie te investeren.

Kies uw gevechten zorgvuldig. Als u de moeite moet nemen om het oneens te zijn, is het het beste om duidelijk te zijn over wat het doel van het conflict is. Vergeet niet dat u pijn moet lijden om ergens voor te staan. Vraag uzelf af of de kwestie iets is dat u later niet kunt loslaten.

Wanneer u ruzie maakt, wees dan steekhoudend, constructief en respectvol. Maak uw punt zonder de relatie op te offeren die u met zoveel moeite hebt opgebouwd en onderhouden. Doe het op zo'n manier dat als de rollen waren omgedraaid, u de boodschap zou kunnen horen als deze aan

Ben bereid je excuses aan te bieden, zelfs als je niets verkeerd hebt gedaan. Het idee achter de verontschuldiging is om de kloof te overbruggen die conflicten veroorzaken, niet om je nederlaag toe te geven. Het kan moeilijk zijn om je trots in te slikken als je sorry zegt, maar bedenk wat de gevolgen zijn als je het niet doet, en wat de beloning is als je het wel doet. Een onverdiende verontschuldiging, als die je dicht bij anderen brengt, is meer waard dan gelijk krijgen en alleen achterblijven.

Blijf eerlijk en duidelijk tegenover jezelf en anderen. Vaak worden ruzies vertroebeld door vuilspuiterij en het wijzen met de vinger. De kern van de strijd gaat verloren in uw poging om gelijk te krijgen. Wees objectief over wat u anderen probeert te zeggen. Blijf ook los van de emoties die anderen oproepen en luister naar wat zij duidelijk willen maken.

Het allerbelangrijkste is dat u toegeeft wanneer u een fout hebt gemaakt. Dit is verreweg een van de moeilijkste dingen om te doen tijdens een ruzie. In het heetst van de strijd wordt je gevoel van eigengerechtigheid steeds groter. Als je je ego niet in bedwang houdt, zal dat het doel van de ruzie tenietdoen, namelijk om je dichter bij anderen te brengen. Als je toegeeft dat je een fout hebt gemaakt, houd je jezelf nederig, en daarmee overbrug je de kloof die tijdens een ruzie ontstaat. Het geeft jou en anderen ook de kans om te veranderen, en jullie relaties te verbeteren.

Het allerbeste toegewenst in jullie relaties!

Emanuel

Over de auteur:

Puurziener Emanuel Medium is gezegend met helderziendheid, heldervoelendheid, helderhorendheid, empathisch gevoel, mediumschap en energiehelende gaven. Hij heeft 17 jaar ervaring in zowel seculiere als spirituele counseling. Zijn specialiteit is het bepalen van de spirituele verbindingen tussen mensen en andere individuen. Door zijn begrip van dit spirituele netwerk kan Emanuel de kwaliteit en de aard van mensen, plaatsen en problemen bepalen om zo de juiste stappen te zetten naar uiteindelijke oplossingen en antwoorden.

Krijg vandaag nog een reading van Emanuel! Klik hier om begonnen.