Informatie nodig of uw partner of relatie?

De geschiedenis van valentijnsdag

De huidige Valentijnsdag bestaat al heel lang en begon als een vruchtbaarheidsfeest dat Lupercalia heette. Het festival van Lupercalia vond midden februari plaats voor de Romeinse god van de landbouw en later van de vruchtbaarheid.

De naam Valentijn kwam pas voor toen de heilige Valentijn het eerste briefje verstuurde, ondertekend met "Van je Valentijn." Valentijn werd oorspronkelijk gearresteerd omdat hij soldaten hielp trouwen, wat in die tijd werd afgekeurd, omdat men dacht dat vrijgezelle soldaten harder zouden vechten en meer risico's zouden nemen. Naarmate de tijd verstreek, schreven Chaucer en Shakespeare en prezen het idee van eeuwige liefde. Vroege priesters bleven ceremonies houden voor de vroege lentevruchtbaarheid.

In de 17de eeuw werd de dag in veel landen over de hele wereld bekend als Valentijnsdag. Het werd gebruikelijk om elkaar op deze dag een liefdesbriefje te sturen. Vandaag vieren we deze dag van de liefde met bloemen, rode wijn, chocolade en een kaart. Deze feestdag is zo succesvol gecommercialiseerd dat er een industrie van meer dan 19 miljard dollar is ontstaan.

De marketing van de industrie zet ons onder druk om de liefde te testen, om te zien hoe je geliefde reageert op deze speciale dag. Voor de velen die nooit liefde hebben gevonden en zich afvragen wat er mis is met hen, kan het een moeilijke dag zijn. Eigenlijk de perfecte dag om uw paragnost te bellen.

Dat gezegd hebbende, is het natuurlijk prachtig om herinnerd te worden en even schrijnend als dat niet het geval is. Wat betreft de druk op je geliefde om te laten zien ze van je houden, is dat geen slechte zaak. Als we allemaal de liefde belangrijker zouden maken, zou het een betere wereld zijn.

Religieuze tekst zegt: "Volmaakte liefde drijft angst uit." Liefde is een machtige kracht, veel meer dan haat of jaloezie. Dus fijne Valentijnsdag en als je twijfels of vragen hebt, is dit de perfecte week om je paragnost te bellen.

Over de auteur:

Ciro Circe is geboren met een gave om de toekomst en in situaties te zien. Ze is een natuurlijke intu├»tieve helderziende met jarenlange terugkerende klanten. Ze gebruikt tarotkaarten gecombineerd met paranormaal inzicht voor readings. Ciro Circe heeft een zakelijke achtergrond en heeft cli├źnten uit alle lagen van de bevolking en met elke ervaring.

Krijg vandaag nog een reading van Ciro Circe! Klik hier voor een persoonlijke lezing.