Informatie nodig of uw partner of relatie?

De verloving drievuldigheid

Als jullie relatie serieus wordt en hij zich aan jullie heeft geëngageerd, kan de verlovingsring het hoogtepunt van alles lijken. Voordat je te opgewonden raakt en akkoord gaat, wil je misschien voorbereid zijn om de verlovingsring met hem te bespreken. Als hij om je hand vraagt, heeft hij het risico van een afwijzing genomen. Nu is het jouw beurt om het risico te nemen door de drie grote vragen aan de orde te stellen die elk koppel vóór het huwelijk zou moeten overeenkomen en tijdens de hele verbintenis zou moeten naleven. Het is gemakkelijk te constateren dat sommige dingen veranderen, maar het doel van het huwelijk is een stabiele overeenkomst te hebben die bestand is tegen het verschuivende zand van de conventie en de vele trends die komen en gaan. Je wilt geen verloving aangaan, laat staan een huwelijk, zonder dat over elke vraag van de Verlovingseenheid naar wederzijdse tevredenheid overeenstemming is bereikt.

De Verlovingseenheid is: Religie, Kinderen, Doelen. Over elk van deze onderwerpen moet je apart en serieus praten. U moet tot overeenstemming komen en afspreken dat de conclusie in steen wordt geschreven. Als uw afspraken het toekomstige huwelijk bepalen, zult u een veel steviger fundament hebben om uw verbintenis op te bouwen.

Godsdienst

Sommige mensen geloven in niets buiten de materiële wereld. Anderen storten een groot percentage van hun jaarinkomen in een kerk. Er zijn vele gradaties van geloof tussen deze twee. Als u duizenden euro's per jaar uitgeeft om op religieuze of meditatieve retraites te gaan en uw partner spot bijna met uw toewijding, dan is er al een serieuze kloof tussen u beiden ontstaan. Stel je voor dat je gaat trouwen en je partner er bezwaar tegen heeft dat je geld van een gezamenlijke rekening haalt om een donatie aan je spirituele leider te betalen. Wat als je partner en jij aan het sparen bent om een nieuw huis te kopen en uw kerk vraagt haar leden plotseling om een nooddonatie? Houdt uw godsdienst eetgewoonten in die uw partner zal moeten respecteren? Zijn er dagen op de kalender waarop uw aanstaande verloofde moet weten dat hij nooit dingen moet plannen?

Ontdek waar u aan begint - zal zijn familie van u verwachten dat u zich bekeert? Zal de jouwe iemand met een ander geloof accepteren? Als uw geliefde atheïst is, is dat dan een spelbreker? Is je partner bereid om te doen alsof hij een bepaald geloof aanhangt om alles er goed uit te laten zien?

Er zijn zoveel vragen over het individuele geloof die verder gaan dan de vraag of je op zondagochtend wel of niet uit kunt slapen. De grootste van allemaal is echter de vraag in welk geloof jullie je kinderen zullen opvoeden. En voordat je die vraag kunt beantwoorden, moet je het tweede lid van de drie-eenheid van verloving ter sprake brengen...

Kinderen

Wil je een ouder worden? Wilt u een kind op de wereld zetten? Hoeveel kinderen wilt u krijgen? Als u een kind heeft uit een vorige relatie, zal uw verloofde dit kind dan adopteren? Wordt hij of zij stiefouder? Als geen van jullie beiden kinderen heeft, weten jullie dan waar jullie zullen wonen als jullie een gezin stichten?

Met de vraag over kinderen komt ook de rol die liefde en voldoening in een relatie spelen. Zijn jullie in staat om de kinderen die jullie krijgen voorrang te geven boven al het andere in jullie leven? Bedenk dat jullie misschien nooit meer op vakantie gaan vanwege de kosten en de complexiteit die een gezin met zich meebrengt.

Als geen van jullie kinderen wil, is dan een van jullie beiden bereid om in te stemmen met een vasectomie en/of een eileiderafsluiting? Als u dat doet, zult u er zeker van zijn dat deze overeenkomst serieus wordt genomen. en met verantwoordelijkheidsgevoel.

Als de een kinderen wil en de ander niet, kan het gesprek tussen jullie uitlopen op een capitulatie van een van jullie om de vrede te bewaren. Dit is een slecht precedent. Als je geliefde het ene moment volhoudt dat hij geen kinderen wil, maar al snel zegt dat hij op een dag wel een gezin wil, let dan goed op hoe vaag dat "op een dag" is. Wat zijn zijn doelen? Dit brengt ons bij het derde deel van de Verlovingsdrie-eenheid...

Doelstellingen

Eén geheim van internetdating snijdt tot de kern van wie je ontmoet door je date te vragen: "Waar zie je jezelf over vijf jaar?" Je moet een beetje weten waar jullie naar op weg zijn; het is goed om uit te leggen wat jullie willen, waarom jullie dat willen en hoe jullie dat willen bereiken.

Stel dat een van jullie een zangeres in spe is. Zijn jullie dan allebei afhankelijk van de andere partner die elke ochtend naar zijn werk gaat, terwijl de ander zich bezighoudt met het vak van zingen en optreden, in de hoop het op een dag gemaakt te hebben? Hoewel we allemaal onze dromen hebben, bestaat het partnerschap in het huwelijk om ze te definiëren als doelen waar jullie beiden van profiteren. Niemand hoeft te trouwen om zijn dromen te volgen, maar we moeten allemaal onze dromen omzetten in tastbare doelen ten voordele van het partnerschap. De Verlovingsdrie-eenheid eist dat jullie beiden afspreken hoe lang de droom om een zangcarrière op te bouwen mag duren. Wat zijn de tastbare resultaten die nodig zijn om jullie tweeën de opofferingen te laten doen die nodig zijn om een droom te laten voortduren?

Veel koppels besteden tijd aan gezamenlijke hobby's. Hebben jullie genoeg gezamenlijke interesses die jullie in jullie vrije tijd bij elkaar houden, of hebben jullie elk aparte interesses die ervoor zorgen dat de tijd die jullie samen thuis doorbrengen altijd

Heeft u een carrière in het bedrijfsleven, een universitaire graad of een fantasie om de Mount Everest te beklimmen? U moet uw doelen uitleggen en weten dat uw echtgenoot ze goedkeurt en er voor u zal zijn. Als het zijn doel is om in de komende tien zomers naar elk honkbalstadion in de Major League te reizen en het uwe om elk nationaal park te bezoeken voor een lange wandeltocht ... lopen uw passies dan zo ver uiteen dat u zich de tijd en het geld kunt veroorloven die meerdere vakanties vereisen?

En dus tot slot moet de vraag worden gesteld: blijft over vijf jaar een van u thuis om uw kinderen op te voeden in een overeengekomen geloof terwijl de ander werkt om het gezin te onderhouden? De tijd om het eens te worden over de complexiteit van het huwelijksleven is vóór het huwelijk wordt gesloten. Omarm de Verlovingsdrie-eenheid als de basis voor een succesvol huwelijk.