Informatie nodig of uw partner of relatie?

De oude oorsprong van zomer bruiloften

Trouwen in de zomer heeft zeker een aantal moderne praktische en logistieke voordelen. Warm weer, glinsterend zand en een zonnige hemel op het strand, of een serene bosomgeving onder een bladerdak van natuurlijk groen, of misschien een nacht onder de sterrenhemel met een romantisch orkestje op de achtergrond - alle bieden ongeƫvenaarde achtergronden voor al fresco ceremonies.

In de zomer is de werkdruk meestal lichter en is het over het algemeen gemakkelijker om vrij te nemen van het werk. Seizoensbloemen voor bruidsversieringen zijn er in overvloed. Gezinnen waarvan de kinderen niet naar school gaan, kunnen bruiloftsfeesten bijwonen die ze anders misschien zouden moeten missen. Al deze zaken helpen bij het plannen en voltooien van een zomerse bruiloft, maar de traditie gaat terug tot vroeger, toen andere conventies en zorgen de boventoon voerden.

Door Juno & Jupiter

In het oude Rome was Juno, naar wie de maand juni is vernoemd, de godin die verantwoordelijk was voor het welzijn van bruiden en moeders. Juno's gemalin was Jupiter, de koning van de Romeinse goden (die zowel haar broer als haar echtgenoot was...ick!). Om de gunst van dit machtige paar te verkrijgen, kozen vele bruiden en hun aanstaande bruidegoms trouwdata ter ere van de naar Juno genoemde maand - maar zelfs voor Romeinen was niet elke datum In die tijd was het een serieuze zaak waar een huwelijk op de kalender viel, en veel bijgelovige Romeinen geloofden dat een goed huwelijk het verschil kon betekenen tussen een voorspoedig, gelukkig huwelijk dat veel kinderen opleverde (wat in die tijd zo'n beetje het hele doel van het instituut was), of een sombere, onvruchtbare verbintenis tussen twee ongelukkige zielen. De Romeinen waren er zelfs zo van overtuigd dat een huwelijk op de verkeerde datum een ramp kon betekenen, de hogere klasse vaak geraadpleegd psychische orakels die zou goddine de meest fortuinlijke dag voor een paar om te trouwen, niet door het lezen van theeblaadjes, maar veeleer, door de interpretatie van de ontwerpen gevonden in de ingewanden van varkens en andere offerdieren (opnieuw ... ick! ) Deze praktijk, bekend als haruspicy, was slechts een van de vele vormen van waarzeggerij die door de Romeinen werden beoefend, maar dit was er een die nauw verbonden was met het huwelijk en de vruchtbaarheid. (1)

Specifieke dagen, die als ongelukkig voor het huwelijk werden beschouwd, werden als vanzelfsprekend vermeden: De "Kalends", de eerste dag van de maand en de nieuwe maan; de "Ides", die viel op de volle maan, en de "Nones", die in het midden van de andere twee vielen, werden allemaal beschouwd als ongeschikt voor bruiloften.

Dank je Caesar!

De Romeinen hadden nog meer bijgeloof en gewoonten die hebben geleid tot tradities die door de eeuwen heen zijn overgeleverd en vandaag de dag nog steeds in praktijk worden gebracht. Zo moesten de bruidsmeisjes op Romeinse bruiloften bijpassende jurken dragen die zoveel leken op die van de bruid dat ze niet meer te onderscheiden waren door kwade geesten die het lef hadden onuitgenodigd op te dagen met de bedoeling het gelukkige paar te vervloeken (meestal als vergelding voor een misstap die de bruid of bruidegom had begaan om een van de goden of halfgoden te beledigen die zich (vaak in een opwelling) gekleineerd voelden door welk menselijk gedrag dan ook, opzettelijk of onopzettelijk, dat zij op een bepaalde dag vervelend vonden).

Een andere huwelijkstraditie die teruggaat tot het oude Rome is de bruidstaart. In tegenstelling tot de overdadig versierde lekkernijen die we tegenwoordig kennen, leek de Romeinse bruidstaart meer op een tarwe- of gerstebrood, en in plaats van de taart op te eten, werd deze boven het hoofd van de bruid verkruimeld om vruchtbaarheid en voorspoed te voorspellen. De jonggehuwden aten een deel van de kruimels op, een gewoonte die bekend staat als "confarreatio", wat vertaald kan worden als "samen eten". hun eerste daad als een getrouwd stel. De bruiloftsgasten kwamen vervolgens als een zwerm hongerige vogels op hen af om de rest van de kruimels op te peuzelen, zodat ook zij geluk hadden.

Heb je je ooit afgevraagd waar het woord "bruids" vandaan komt? Toen de gewoonte om verkruimelde bruidstaartkruimels te eten zich over Europa verspreidde, bedacht iemand in het huidige Engeland dat het handig en lekker zou zijn om iets te hebben om de droge kruimels mee weg te spoelen. Een speciaal voor deze gelegenheden gebrouwen ale, bekend als bryd ealu, ook wel, "

Op den duur werd de cake iets zoeter, maar hij werd nog steeds verkruimeld boven het hoofd van de bruid, en de gasten kregen een handvol "confetto", een mengsel van noten, gedroogd fruit en amandelen met honing, waarvan een deel werd opgegeten en de rest naar de bruid werd gegooid, opnieuw als symbool van vruchtbaarheid. Deze "confetto"-gewoonte is geƫvolueerd tot de rijstgooi na de ceremonie die we vandaag de dag kennen, en is slechts een van de vele tradities op de huwelijksdag die we aan de Romeinen te danken hebben.

Zomerse bruiloften, bruidsmeisjesjurken, taarten en confetti - de Romeinen hebben zeker de weg vrijgemaakt voor een aantal prachtige huwelijksvieringen. Of u nu gaat trouwen of gewoon, laat deze zomer van de liefde de beste tot nu toe zijn.

Planning om gaat trouwen en een gunstige datum voor je grote dag wilt prikken? Laat een adviseur van KEEN uw orakel zijn voor alles wat met trouwen te maken heeft.