Informatie nodig of uw partner of relatie?

5 onderwerpen om aan te pakken voordat je gaat samenwonen

Je relatie is zover gevorderd dat je klaar bent om te gaan samenwonen. Het is nog geen huwelijk, maar het is dichtbij genoeg, toch? En tenslotte is dit wat je altijd al wilde. Je kunt het je nu al voorstellen, nog voor het zover is: een gelukkig stel dat samen films kijkt, geniet van gourmetdiners en spontane affectie. U begrijpt het al.

Ok, nu de realiteit. Voordat u deze stap zet, zijn er 5 punten die u moet overwegen en bespreken; onderwerpen die absoluut moeten worden aangepakt voordat u ook maar een doos met uw spullen in zijn/haar appartement (of huis) laat vallen.

1. Financiën. Een moeilijk onderwerp om te bespreken, maar het is van het grootste belang dat u weet wat uw financiële verplichtingen zijn. Verdeelt u alles gelijk? Hypotheek of huur, eten, rekeningen, persoonlijke spullen, en nog veel meer? Bij de kassa, verdeelt u dat bonnetje helemaal in tweeën? Als u het gevoel hebt dat u te zwaar wordt belast met te veel financiële lasten, bent u op een vruchtbare bodem voor een groeiende wrok.

2. Huishoudelijke taken. U gaat niet samenwonen zodat uw partner gratis schoonmaakdienst krijgt, of een tuinploeg om het gras te laten maaien. Wie gaat het huis schoonmaken? Worden de taken verdeeld? En de was? Doet ieder het zijne, of neemt één persoon het voor zijn rekening? Hoe zit het met de afwas na het eten of het opmaken van het bed en

Het punt is dat u een lijst moet maken van alle huishoudelijke taken en deze moet toewijzen aan uzelf, uw partner, of aan beiden. Zorg ervoor dat alles op de lijst staat, van het buitenzetten van het vuilnis tot het maken van een plek om de post op te leggen. Je zult zo blij zijn dat je dit hebt gedaan.

3. Boodschappen doen. Ja, boodschappen. Het is een enorme deuk in het tijdschema van je leven, maar toch moet het gebeuren. Wie van u is er verantwoordelijk voor dat het boodschappenlijstje in de kastjes terechtkomt? Als het uw partner niet "kan schelen" wat u in de winkel koopt, of als hij of zij niets te zeggen heeft over wat er in zijn of haar mond terechtkomt, hebt u geluk! Behalve als diezelfde partner klaagt dat er "niets te eten" in huis is. Deze taak moet aan iemand worden toegewezen - of aan jullie allebei!

4. Koken/maaltijden bereiden. Dit is een belangrijke taak. Gaat uw partner er gewoon vanuit dat het eten elke avond op magische wijze zal verschijnen? Wie gaat er maaltijden bereiden? Verwacht uw partner een uitgebreid ontbijt? Wordt er van jou verwacht dat je 's ochtends je lunch klaarmaakt terwijl jullie je druk maken om naar je werk te gaan? Of wordt er misschien van u verwacht dat u ze de avond tevoren klaarmaakt, zodat ze klaar zijn als u beiden naar uw werk gaat? Hoe zit het met het avondeten? Wat zijn de verwachtingen van uw partner? Wanneer het de beurt van je partner is om te koken (als je verwacht om de beurt te koken) je krijgt een Lean Cuisine vers uit de magnetron, maar er wordt van je verwacht dat je een vijf-gangen diner in elkaar zet? Oké, misschien vind je het leuk om te koken. Maar vind je het leuk als er van je verwacht wordt dat je al het eten klaarmaakt? Nogmaals, bepaal wat voor jullie beiden acceptabel is. "Als ik kook, maak jij schoon" en op dagen dat "jij kookt, maak ik schoon", enzovoort.

5. Als u Gray's Anatomy wilt kijken en hij houdt van Dog the Bounty Hunter, zult u er spijt van krijgen dat u geen televisieregels hebt opgesteld. De meeste huishoudens hebben minimaal twee televisies en snel internet, dus in principe kun je kijken wat je wilt. Als je vastlegt wie de baas is over de afstandsbediening, bespaar je je een hoop geruzie later. Waarom? Omdat de locatie van je andere televisie misschien niet zo comfortabel is als die van de hoofd-TV. Misschien is uw andere tv een 30″ flatpanel en de belangrijkste een 55″ flatpanel. Klinkt dat bekend in de oren?

Samenwonen kan een teken zijn dat jullie allebei erg toegewijd zijn aan jullie relatie en aan het laten werken ervan. Het zou een opwindende tijd moeten zijn, vol nieuwe avonturen als jullie samen de volgende stap zetten. Laat je alsjeblieft niet zo meeslepen in de fantasie van hoe het "zal zijn" zonder eerst de realiteit van het leven te bespreken. Als je over deze dingen praat voordat je bij elkaar intrekt, scheelt dat een hoop frustratie, wrok en onaangename verrassingen nadat je bij elkaar bent ingetrokken! Nu ga verder en maak er een groot Dag!