Informatie over uw sterrenbeeld of horoscoop nodig?

Zomerzonnewende - 21 juni

De zomerzonnewende vindt plaats rond 21 juni of zo, wanneer de zon het kardinale teken Kreeft binnentreedt. De zon komt op en gaat onder op de grootste noordelijke afstand van de evenaar, en bereikt de grootste hoogte aan de hemel op de middag. De zomer begint officieel met de langste dag van het jaar en de kortste nacht op het noordelijk halfrond. Op het zuidelijk halfrond is het omgekeerde het geval: dit is de kortste dag van het jaar en de langste nacht.

Vele traditionele feestdagen werden in deze tijd in acht genomen, meestal om te bidden voor het succes van de oogsten en ook om de uiteindelijke afname van het licht en de terugkeer van de duisternis te erkennen. Hoewel het officieel het begin van de zomer is, staat deze dag ook bekend als midzomer, wat verwijst naar het midden van het groeiseizoen in grote delen van Europa en Noord-Amerika.

Met de zomerzonnewende komen activiteiten die samenhangen met het warmere weer. Passies raken over het algemeen verhit wanneer de temperatuur naar hogere waarden stijgt. De activiteiten zijn extroverter, en daarom zijn er zoveel barbecues, feestjes en openluchtconcerten. Kinderen krijgen hun langverwachte pauze voor plezier en spelletjes. Dit is ook een geweldige tijd voor fysieke trainingen en sportactiviteiten in de buitenlucht, net voordat de zomerhitte ondraaglijk wordt.

Kansen om nieuwe mensen te ontmoeten zijn waarschijnlijker door de toegenomen sociale evenementen. Hete nieuwe romances kunnen ontstaan wanneer mensen hun vele lagen winterkleding afwerpen. De huttenkoorts kan hoog oplopen als de teruggetrokken periode van het koude seizoen officieel wordt afgesloten. In het lied kan de zomer verwijzen naar het hoogtepunt van iemands fysieke kracht en macht.

Voor een meer gedetailleerde lezing over de Zomerzonnewende en hoe deze u kan beïnvloeden, kunt u contact opnemen met een KEEN-adviseur vandaag.