Informatie over uw sterrenbeeld of horoscoop nodig?

De winterzonnewende - 21 december

De winterzonnewende vindt plaats op 21 december of zo, wanneer de zon het kardinale teken Steenbok binnengaat. De zon komt op en gaat onder op de grootste zuidelijke afstand van de evenaar. Deze dag markeert het officiƫle begin van het winterseizoen met de langste nacht van het jaar en de kortste dag. Op het zuidelijk halfrond is het omgekeerde het geval: deze tijd markeert de langste dag van het jaar en de kortste nacht.

De Winterzonnewende valt samen met veel traditionele wereldfeesten, die gewoonlijk worden geassocieerd met 'lichtfeest'-vieringen, die het donker van het jaar eren en geloof uitdrukken in de terugkeer van het licht en het komende groeiseizoen. Kerstmis, Chanoeka, Diwali, St. Lucia's Dag en Loi Krathong zijn slechts enkele voorbeelden van enkele feestdagen in de buurt van de Winterzonnewende.

De winter is de tijd waarin wezens in koude klimaten zich voorbereiden op een winterslaap en zich installeren voor het seizoen. De lange nachten lenen zich voor rust, introspectie, meditatie, thuis koken, herstel, slaap en studie. Dit kan de reden zijn waarom feestdagen in de buurt van deze zonnewende de neiging hebben tot familieactiviteiten en rituelen. In het lied verwijst de winter naar de rijpe jaren van volwassenheid, de tijd van pensionering.

De winterzonnewende geeft ook het verstrijken van een cyclus aan. Je zou deze periode kunnen gebruiken om de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen 12 maanden te evalueren. Hebt u in die periode bereikt wat u hoopte te bereiken? Zou u iets anders hebben gedaan? Als je terugblikt op wat net voorbij is, kun je beginnen om vooruit te kijken naar wat je zou kunnen bereiken in de komende jaar.