Informatie over uw sterrenbeeld of horoscoop nodig?

Wat de volle maan vertegenwoordigt

In de westerse cultuur zijn veel mensen bang voor volle manen - zo bang zelfs dat ze de vollemaancyclus de schuld geven van gedragspatronen die niet bij hen passen. Er zijn zelfs studies die sterfgevallen, ongelukken en ziekten in verband brengen met volle maan. Echter, in de Vedische Cultuur zijn volle manen gunstiger dan de nieuwe maan. Laten we de betekenis van de volle maan eens nader bekijken, aangezien het verleden een grote invloed heeft op het heden.

Westerse Idealen

Hoe vaak komt een volle maan voor? Ongeveer elke 29,5 dagen. Westerse culturen geloven dat de dag van de nieuwe maan het moment is waarop men aspiraties op papier zet en aan nieuwe projecten begint. Volgens de Vedische filosofieën komen de maantransits uit de Veda's, oude Hindoe teksten die als gids dienen. De Veda's zijn geschreven in het Sanskriet tussen 1500 en 1000 voor Christus. Uit deze geschriften blijkt dat alle hemellichamen met elkaar verbonden zijn en zo acties en reacties veroorzaken.

Wat vertegenwoordigt de maan spiritueel?

Er is maar één ding dat oneindig is: de zon. De zon staat dan ook voor eeuwige en oneindige onsterfelijkheid. Aan de andere kant is de maan uniek Het is een verschijnsel dat in alle stadia tussen nieuw en vol kan verschijnen. Bovendien wordt de mensheid in de kosmos voorgesteld als terugkeer, wederverschijning en wedergeboorte, waardoor veel Hindoes in het concept van reïncarnatie geloven.

De oude teksten leggen ook uit dat de allerhoogste God Indra is, die alles in de universele wereld controleert, behalve de vrije wil. Geliefd zijn bij Indra of Brahma (welke je ook verkiest), geeft planeten (Goden) dus bepaalde macht. In de Veda's is de maan een vat; sommigen noemen het een schip dat een geheimzinnige drank bevat, Soma genaamd.

Maanaanbidders

Er wordt gezegd dat wanneer de priester en allen die de maan aanbidden de Soma drinken, zij in trance raken en kunnen communiceren met andere wezens en planeten (God alias Zon, Maan, Mercurius, enz.). De maan (Soma) heeft een directe link met Indra, krijgt daardoor grote krachten en wordt vaak in verband gebracht met een moederlijke figuur. Sommigen zeggen dat het maanlicht aanzienlijk prachtiger is dan de zon.

De maan staat ook bekend als Chandra, en is de kracht achter alles, inclusief spirituele gidsen. Hij wordt ook wel de God van de Vruchtbaarheid genoemd in verband met Kreeft, de moeder. Er zijn enkele zeer religieuze mensen die hun verjaardag liever niet vieren op de dag waarop ze geboren zijn, maar in plaats daarvan hun verjaardag vieren wanneer de volle maan hun sterrenbeeld binnenkomt, wat bekend staat als vollemaanastrologie.

Hindoeïstische feestdagen en de maan

Hindoes geloven dat, hoewel de natuur de zon nodig heeft om te vegeteren, te baren en wedergeboren te worden, zij ook verbonden is met de maan. Daarom draait alles om de maan, inclusief alle gebeden en manifestaties. Hindoeïstische feestdagen draaien echter om de stand van zowel de zon als de maan. De betekenis hiervan is dat we allemaal met elkaar verbonden zijn en via de maan een directe verbinding hebben met het opperwezen.

Hoe veel religies er ook worden beoefend in India, het is een bekend feit dat tijdens de volle maan veel Pooja's (gebedssessies), vastenperiodes of andere religieuze ceremonies worden uitgevoerd op de dag van de volle maan. Daarom wordt de nieuwe maan Amavasya genoemd (wanneer de maan verborgen is) en de volle maan Purnima (wanneer de maan zichtbaar is).

Westerse Ideologie Versus Hindoecultuur

In tegenstelling tot de westerse ideologie, waar de nieuwe maan oproept tot het planten van zaden en aspiraties, ziet de Hindoecultuur het als kwaad en zorgt ervoor dat veel tempels sluiten, behalve op Deepavali, dat op een nieuwe maan valt. Dus, wanneer de verduisteringen komen, hetzij maan- of zonsverduisteringen, verduisteren ze het zicht en worden ze beschouwd als pech bij het nemen van enig initiatief. Er wordt aangeraden om thuis te blijven, te vasten en lichtere kleuren kleding te dragen zodat men tijdens de zonsverduistering niet verbrand wordt door de energie, en tijdens de maansverduistering beschermd is.

Wanneer je de maan ziet, moet je begrijpen dat onze directe verbinding met het universum licht is; we moeten groeien en niet bang zijn.

Hoe zal de volle maan je doen reageren? Bel of chat met een helderziende vandaag nog!