Informatie over uw sterrenbeeld of horoscoop nodig?

Wat astrologie zegt over jullie relatie

Astrologie toont ons vele dingen over iemands leven, waaronder liefde, huwelijk, en de struikelblokken die we kunnen tegenkomen om daar te geraken. We kennen allemaal het gevaar van een dode hoek tijdens het autorijden. We ervaren allemaal onze eigen unieke blinde vlekken in de liefde en relaties. Deze blinde vlekken houden ons tegen van de liefde die we willen en verhinderen ons om vooruit te komen. Met andere woorden, onze persoonlijke patronen in afspraakjes en relaties worden gewoonten die veranderd moeten worden zodat we kunnen krijgen wat we wensen in een positief partnerschap.

We zijn complexe wezens. Zoals Carl Jung ooit zei: "alles wat op dit moment wordt gedragen of gedaan, heeft de kwaliteiten van dit moment in de tijd." Dit geldt ook voor ons. De dierenriem bevat archetypische structuren die aspecten worden genoemd en die de planeten beschrijven in hun onderlinge standen. Aspecten onthullen onze psychologische patronen en processen die ons tot een bepaald type persoon aantrekken, of die het proces onthullen waardoor aantrekkingskracht en romantiek ontstaan. Deze patronen zijn uniek voor ieder van ons, en geen twee mensen zijn hetzelfde. Als dezelfde relatiethema's en -patronen zich blijven voordoen met een minder dan positief resultaat, kan er een persoonlijke blinde vlek zijn die moet worden blootgelegd voordat we verder kunnen en een relatie kunnen vinden die bij ons past.

Astrologie is een fantastisch hulpmiddel om onze eigen blinde vlekken te vinden. Het kan ook de blinde vlekken in een specifieke relatie aan het licht brengen. Duidelijkheid brengt begrip en verandering, en kan ons bevrijden van mogelijk jaren van pijn en ongelukkige situaties. Met deze kennis kunnen we op weg gaan naar een geschikter partnerschap, of een partnerschap met een geschikter persoon.

De meeste mensen hebben de neiging om delen van hun persoonlijkheid en psychologische processen rond partnerschap te negeren, te projecteren of gewoonweg onwetend te blijven. Planeten in het 12e huis geven ons hier bruikbare informatie, net als planeten in het 7e huis van liefde en huwelijk. Planeten die door Neptunus worden aangeraakt of in Weegschaal staan geven ook aanwijzingen.

Een van de persoonlijke patronen of blinde vlekken die onze relaties schaadt, is het projecteren op onze geliefde van datgene wat we zelf graag zouden willen zijn of bereiken. We hebben allemaal een ascendant in onze persoonlijke horoscoop, die ons laat zien hoe we onszelf in de wereld projecteren. Met andere woorden, het is het gezicht dat we aan de wereld laten zien. Je kunt een Kreeft zijn, maar als je ascendant Weegschaal is, is dit hoe je op anderen overkomt. Stel, je hebt een Weegschaal-ascendant, en je descendant - oftewel het tegenovergestelde teken - is Ram. De descendant toont het type partner dat je aantrekt. Dus, als we de Weegschaal grafiek omdraaien, hebben we nu een Ram ascendant in plaats van een Weegschaal ascendant. Ram is het tegenovergestelde van Weegschaal en toont een persoon die in zijn eigen persoonlijke kracht leeft en de leiding neemt. Rammen staan bekend als doorzetters, terwijl Weegschaal bekend staat als

Door deze eenvoudige techniek te gebruiken, kunnen we ons afvragen of we onze eigen verlangens vervullen, of dat we hopen dat onze partner ons in de steek laat. Misschien is het antwoord wel dat we ons meer moeten richten op het ontwikkelen en vervullen van ons eigen persoonlijke potentieel. Genezing kan plaatsvinden door dit of elk ander negatief patroon te herkennen, en de juiste veranderingen aan te brengen in onze persoonlijke keuzes. Tenslotte is de enige verandering die de meesten van ons werkelijk kunnen manifesteren, die in onszelf. Als we onszelf veranderen, verandert er overal iets en onze partners moeten daarop reageren.

Een planeet die typisch in verband wordt gebracht met persoonlijke blinde vlekken is Neptunus, vooral in verband met de Maan, Venus en Saturnus. Neptunus wordt beschouwd als de planeet van illusie, waanideeën en verwarring - en dit kan ook zelfbedrog zijn. Blinde vlekken komen vaak voor bij een Venus-Neptunus combinatie. Venus-Neptunus transits kunnen verwijzen naar ideale liefde, maar de blinde vlek in deze combinatie is vaak misleidende liefde, of liefde die zich niet op een gezonde manier manifesteert.

Deze transit kan ons diegenen laten zien die zo bedwelmd zijn door een andere persoon, dat ze de gebreken in hun relatie niet kunnen zien - ongeacht hoe flagrant deze gebreken zijn voor andere mensen. Het is belangrijk te begrijpen dat een Neptunus transit altijd enige persoonlijke opoffering met zich meebrengt. Liefde lijkt een mystiek, dromerig universum, en deze individuen offeren onbewust alles op om verliefd te zijn op of met een bepaalde persoon. Dan, op een dag, slaat de realiteit toe, de dingen hebben niet gewerkt zoals gehoopt, en het besef komt dat het voorwerp van hun genegenheid zichzelf verkeerd heeft voorgesteld, of dat de verlangde liefde een geval van zelfbedrog is geweest.

De aspecten van Neptunus hebben ook te maken met opofferingen voor partners met dwangmatige neigingen zoals alcohol-, drugs- of seksverslaving. Liefde bestaat via een persoonlijk filmscherm van drama dat doordrenkt is van verbeelding. Liefde is echt blind voor deze individuen. Soms vervallen deze Neptunische individuen in een obsessieve, alles verterende zoektocht naar liefde die, in werkelijkheid, niet bestaat voor de andere partij. Of ze houden jarenlang vast aan een relatie die ze als ideaal beschouwen, zelfs als die allang voorbij is.

De oplossing hier is aarding, en de vraag is: 'op welk punt is persoonlijke opoffering genoeg, welke prijs ben je echt bereid te betalen? Of waarom is er überhaupt behoefte aan ontsnapping en opoffering?

Ik heb ooit een vrouw geconsulteerd, ik noem haar Clarisse, in wier horoscoop Saturnus vierkant Neptunus stond vanuit haar Vijfde huis van romantische liefde, waarbij ook de Maan betrokken was (de Maan regeert onze emoties). Deze transit toonde aan dat Clarisse relaties desillusionerend vond, en dit gevoel was verbonden met haar vroege jeugdervaring. Na maanden van toekijken hoe ze vasthield aan doodlopende relaties die nooit echt van de grond kwamen, vroeg ik over haar ouders, want de Maan regeert over familie en vroege conditionering. Clarisse's ouders waren een halve eeuw getrouwd geweest, en ze gaf toe dat haar moeder het grootste deel van haar huwelijksleven ongelukkig was geweest, maar hoe dan ook had volgehouden. Er gebeurde veel in het huwelijk/gezinsleven, waaronder buitenechtelijke affaires en gokken, wat allemaal leidde tot ongelukkigheid voor het hele gezin. Hoe moeilijk het ook werd, Clarisse's moeder hield haar kinderen voortdurend voor dat het huwelijk voor het leven was en dat ze er het beste van moesten maken.

Na rijp beraad besloot Clarisse dat haar persoonlijke blinde vlek haar moeder (de Maan) was geweest en de vroege conditionering rond het huwelijk die ze als kind en jongere had meegekregen. Ze herhaalde hetzelfde patroon als haar moeder en hield vast aan doodlopende relaties, zelfs toen die al lang voorbij waren. En ze was niet eens getrouwd of toegewijd!

Met deze kennis veranderde ze haar patroon. Als een man na een bepaalde tijd niet terugbelde, ging ze verder met haar leven en wachtte ze niet langer op mannen die toch al niet aan haar behoeften voldeden. Door dit aspect in haar geboortehoroscoop te identificeren, ontdekte Clarisse haar blinde vlek en was ze in staat om verder te gaan naar een relatie met echte beloften.

Om persoonlijke blinde vlekken te ontdekken, moeten we diep in onszelf graven en de verhalen en patronen blootleggen die onze relaties en levens hebben gevormd. Het blootleggen van deze patronen kan soms pijnlijk zijn en moeilijk te accepteren. Maar het eindresultaat is ware kennis van onszelf en wat we nodig hebben. Door deze patronen te ontdekken, bereiden we ons voor op een relatie die ons leven zal vervullen en ons echt in liefde zal laten bloeien.

Over de auteur

Leslie begon al op zeer jonge leeftijd metafysica te bestuderen. Na haar studie volgde ze een carrière in de media, maar haar passie voor astrologie resulteerde in twee decennia van intensieve studie in de jaren 1980-90. Leslie kwam bij Keen in 2002 en specialiseert zich in astrologie, relaties, scheidingen, financiën, en tijd-frames met betrekking tot specifieke levens gebeurtenissen.