Informatie over uw sterrenbeeld of horoscoop nodig?

Volle maan in kreeft: familiezaken

Op zaterdag 22 december 2018 zullen we de laatste Volle Maan van het jaar hebben, in het teken Kreeft op 0 graden. Dit is interessant, omdat we 2018 begonnen met een Volle Maan in hetzelfde dierenriemteken op Nieuwjaarsdag, 2018.

De Volle Maan, gestationeerd op een kritieke Maanhuis graad in haar heersende teken, brengt thema's naar voren die deze tijd van het jaar heel gebruikelijk naar voren komen, met vakantie familiebijeenkomsten. De transiterende Noordknoop van de Maan (ook bekend als de "Knoop van het Lot") is momenteel ook in het teken Kreeft.

We zijn allemaal geroepen om onze familierelaties te onderzoeken in deze tijd. De transiterende Noordknoop en Maan in Kreeft brengen familie, afkomst en tradities die door de generaties heen zijn doorgegeven aan het licht. Wat is een beter moment dan de feestdagen!

Bij het onderzoeken van familierelaties, maar ook van alle menselijke relaties, stelt men zich de vraag: Wie dient ons goed, en wie moeten we loslaten?

Sommigen die dit lezen zijn misschien zelfs vervreemd van een deel van of hun hele familie van herkomst. Vakantie is vooral een eenzaam gevoel als je niet het gevoel hebt dat je erbij hoort en/of een gemeenschap vormt. Voor hen die door familievervreemding gaan, is het nuttig om zich te realiseren welke disfunctionele relatiepatronen hebben bijgedragen aan de muren die er zijn.

Het boek Toxic Parents: Overcoming Their Hurtful Legacy and Reclaiming Your Life van Susan Forward, PhD, is een uitstekend boek dat speciaal is geschreven voor mensen die een ouderlijke vervreemding hebben meegemaakt. Op basis van de adviezen uit dit boek, gecombineerd met persoonlijke vervreemdings- en herenigingservaringen, doe ik de volgende aanbevelingen als je besluit de moeilijke beslissing te nemen om een vervreemde familierelatie te verzoenen:

1. Genees eerst jezelf

Ik kan dit niet genoeg benadrukken. Sommigen zullen De meesten van hen hebben maanden, anderen jaren of zelfs decennia nodig om te genezen van hun lichaam, geest en ziel, voordat ze een geslaagde verzoeningspoging ondernemen.

2. Forceer het niet

Dwing geen verzoening voordat je er klaar voor bent. Veel goedbedoelende kinderen, vooral degenen die van nature meer meelevend zijn, kunnen een "roze bril" opzetten als het gaat om verzoening met hun ouders. Ze zien de dingen misschien zoals ze idealiter zouden zijn, in plaats van de grimmige realiteit in ogenschouw te nemen die beter aansluit bij de situatie zoals die werkelijk is.

Ook anderen kunnen uiteindelijk besluiten dat ze hun vervreemde familie weliswaar hebben vergeven, maar dat het uiteindelijk het beste is om de scheidslijn niet te overschrijden. Als er eenmaal sprake is van vergeving en genezing, is het mogelijk om eventuele woede of wrok jegens de vervreemde partij los te laten. Dit maakt de vergever vrij om nieuw geluk in zijn of haar eigen leven te creëren.

Ontdek de antwoorden die je zoekt. Klik hier om te bellen of te chatten met een helderziende!

3. Laat de magie gebeuren op het moment

Wanneer het moment daar is, kunnen er geweldige en inspirerende dingen voortkomen uit een verzoening.

Een persoonlijk voorbeeld: onlangs heb ik de beslissing genomen om me te verzoenen met mijn vader. Het was een beetje onverwacht, maar toen het ijs eenmaal gebroken was, was het echt geweldig om mee te maken. De dag nadat hij naar de stad was gekomen, gingen we ontbijten en terwijl we in het restaurant zaten te praten, hoorden we een sentimenteel toepasselijk liedje. Het was inderdaad heel emotioneel, bijna alsof een Goddelijke Hand de momenten boetseerde.

4. Vraag hulp aan "bufferpersonen"

Bufferpersonen zijn mensen die kunnen fungeren als een wachtzone of bemiddelaar tussen jou en de vervreemde partij. Ze kunnen al dan niet persoonlijke bondgenoten of vrienden van u zijn, terwijl anderen u misschien pas kennen als er later meer bekend wordt op.

In mijn eigen geval, een voorbeeld van een bufferincident betrof een "Goddelijke Dyslexie" die mijn vader ervoer toen hij in 2016 mijn condominiumwoning probeerde te vinden. Hij ging naar een woning met dezelfde drie cijfers als mijn huisnummer, alleen in een andere volgorde. Dit incident gebeurde een volle twee jaar voorafgaand aan de tijd dat ik klaar was om me te verzoenen. Ik ben dankbaar dat het Universum hem in een andere richting stuurde, want ik was op dat moment herstellende van een ernstige ziekte en zou nog niet klaar zijn geweest om hem onder ogen te komen.

5. Stel je grenzen

Stel flexibele grenzen op sociale media en andere contactkanalen. Voor veel mensen kunnen grenzen op sociale media tot op zekere hoogte noodzakelijk blijven, zelfs als ze ervoor kiezen om zich te verzoenen met vervreemde familie. De voorheen vervreemde kan behoefte hebben aan aparte kamers voor het uiten van moeilijke emoties wanneer hij/zij steun nodig heeft.

Het gebruik van een Restrict-functie voor familie waarmee je je hebt verzoend, zodat zij bijvoorbeeld alleen je openbare berichten kunnen zien, kan een verstandige middenweg zijn om te overwegen.

6. Ga door met spirituele begeleiding

Dit is zo belangrijk, want we zijn allemaal mensen. Blijf regelmatig de balans opmaken van de status van uw verzoende relatie. Blijf vragen om spiritueel inzicht over hoe je oude patronen die de vervreemding hebben veroorzaakt, kunt opvangen. Door proactief te zijn, kun je waakzaam zijn over je eigen spirituele gezondheid, ook al heb je misschien geen invloed op de vraag of de voorheen vervreemde op het pad blijft.

Of je dit seizoen nu wel of niet met familie viert, neem de tijd om na te denken over je relaties met anderen, en identificeer de verbindingen en de gemeenschap die je voor jezelf hebt opgebouwd. Met liefde en vreugde wens ik u fijne feestdagen!

Over de auteur:

Esther is al vijf jaar een professioneel paranormaal begaafde. Ze ontmoette haar mentor in 2013, die nam haar bestaande astrologie kennis, samen met het onderwijzen van de Tarot, en transformeerde haar in de helderziende die ze nu is! Esther heeft meer dan twintig jaar ervaring in de gezondheidszorg voorafgaand aan haar paranormale carrière, waarvan meer dan de helft in de geestelijke gezondheidszorg en psychiatrie. Haar gecombineerde ervaringen van paranormale lezingen en psychiatrie maken haar de perfecte adviseur om u met haar intuïtie te begeleiden.

Geef vandaag nog een reading van Esther Neptune! Klik hier voor een goede en betrouwbare lezing.