Informatie over uw sterrenbeeld of horoscoop nodig?

Mercurius retrograde in ram: 22 maart - 15 april

Mercurius gaat in de avonduren van 22 maart retrograde en blijft retrograde tot 15 april, wanneer hij weer direct wordt. Waarschijnlijk heb je mensen hierover horen praten of zelfs horen zeggen dat ze er bang voor zijn. Van alle planetaire aspecten, krijgt deze zeker de meeste aandacht. Wanneer Mercurius retrogradeert, lijkt hij achteruit te gaan. Dus als de planeet van de communicatie retrogradeert, functioneren de gebieden van het leven die hij regeert in feite niet meer naar behoren.

Mercurius regeert alle vormen van communicatie, zowel mondeling als schriftelijk, spreken, leren, zelfs luisteren en denken, en ook alle vormen van elektronische communicatie. Het heerst over formele overeenkomsten en contracten, kopen en verkopen, reizen, transport en verzending. Het regeert ook huisdieren en jonge mensen. Je hoeft niet te verwachten dat er vreselijke dingen gebeuren, maar op een bepaald niveau kan en zal er chaos en verwarring ontstaan.

Een retrograde op Vuur

Elk jaar retrograde Mercurius heeft een voorkeur voor een specifiek element - vuur, lucht, water of aarde. Deze keer gaat Mercurius retrograde in het vuurteken Ram. Vuur tekens zijn innovatief, ongewoon, en de liefde om groot te denken! Kijk naar het grote geheel en komen met oplossingen die het vuur element kwaliteiten te betrekken: creativiteit, enthousiasme, vooruit denken, communicatie, en de meeste van alle, actie. Vuurtekens laten er geen gras over groeien en soms moeten we ter plekke beslissingen nemen.

Wat kun je verwachten

In de eerste plaats kan de communicatie haperen, vertragen of zelfs helemaal stoppen. Mensen kunnen verward, van gedachten veranderen, sollicitatiegesprekken kunnen vertraging oplopen, en dingen, projecten en mensen kunnen van koers veranderen, soms onverwacht. Apparatuur kan stukgaan, of het nu een computer, een koffiepot of een auto is. Het is moeilijk om beslissingen van anderen te krijgen, en als je dat doet, kunnen ze van gedachten veranderen nadat Mercurius direct wordt.

Dachten en innerlijke gesprekken kunnen negatiever zijn tijdens een retrograde. Als dit gebeurt, bekijk het dan alsof het zich afspeelt op een scherm. Bekijk het objectief, alsof je naar iemand anders kijkt. Stap terug, overweeg de mogelijkheden, en bewust te beslissen over een positieve weg naar actie, in plaats van te luisteren naar negatieve self-talk.

Retrograde Mercurius kan een tijd van opnieuw verbinding te maken met die uit het verleden in sommige gevallen zijn. Dit betekent niet opnieuw verbinding te maken met een voormalige, giftige relatie, maar opnieuw verbinding te maken met degenen die zijn beproefd en waar. Ga terug naar de dingen uit het verleden die u goed hebben gediend en maak opnieuw contact. Je zou het kunnen horen van familieleden, oude vrienden en soms oude liefdes. Het is tijd om de dingen die u hebt uitgesteld te regelen en uw kasten op te ruimen, zowel letterlijk als figuurlijk.

Wat niet te doen

Verander niets belangrijks, zoals een nieuwe baan of een nieuw project beginnen, een website lanceren, grote aankopen doen, een onroerend goed kopen, elektronische apparatuur kopen, trouwen of verloofd zijn, een chirurgische ingreep ondergaan, een nieuwe onderneming starten of een contract ondertekenen. Natuurlijk zijn er enkele uitzonderingen:

Laten we zeggen dat je een baan nodig hebt en dat er een bijkomt tijdens de retrograde. Sla het niet af, want een baan op een retrograde is beter dan geen baan. Dingen kunnen veranderen nadat je begint. Bijvoorbeeld, kan er een verschuiving in de richting van de baan, of je kan niet hebben begrepen de aard van de baan. Als u een operatie moet ondergaan op voorschrift van een dokter, ga dan uw gang. Operaties worden elke dag van het jaar met succes uitgevoerd, en soms gaat een retrograde Mercurius over het corrigeren van iets. Als u een huurcontract of een ander document moet ondertekenen, stel dan veel vragen. Neem de dingen meerdere keren door en vraag het oordeel van je vertrouwde vrienden.

Je geheime tuin

Deze retrograde is het perfecte moment om ons leven opnieuw te beoordelen, te evalueren, opnieuw te bekijken, opnieuw te doen, opnieuw te overdenken en zelfs op de een of andere manier opnieuw in te richten. Dit is een tijd om te stoppen, te kijken, en te luisteren naar onze innerlijke stem, zodat u kunt vooruit te gaan met duidelijkheid en vertrouwen als Mercurius draait weer direct. Het is een tijd van persoonlijke afstemming met de wereld. Tegen de tijd dat deze cyclus ten einde loopt, kunt u een gevoel van voltooiing met iets bereiken. Zie dit hoofdstuk van je reis als je eigen innerlijke tuin: het is nu de tijd om die te cultiveren en datgene wat verwijderd moet worden op te ruimen, zodat optimale groei kan plaatsvinden als Mercurius over ongeveer drie weken weer gelijk wordt.

Er bestaat geen twijfel over dat er frustraties kunnen optreden en dat dit ook gebeurt als je retrograde bent. Maar het is belangrijk om te onthouden dat dit deel uitmaakt van de natuurlijke cyclus van het leven. Deze tijd gaat over nadenken over wat we hebben gedaan, en zullen doen in de toekomst, maar nog niet vooruit te komen. Net als de krab die zijwaarts beweegt, soms moeten we deze aanpak te nemen en te verplaatsen zijwaarts voordat we echt vooruit kunnen. Ook dit maakt deel uit van de natuurlijke stroom.

Over de auteur

Leslie begon al op zeer jonge leeftijd metafysica te bestuderen. Na haar studie maakte ze carrière in de media, maar haar passie voor astrologie resulteerde in twee decennia van intensieve studie in de jaren 1980-1990. Leslie kwam bij Keen in 2002 en is gespecialiseerd in astrologie, relaties, scheidingen, financiën, en tijdskaders met betrekking tot specifieke levens gebeurtenissen.