Informatie over uw sterrenbeeld of horoscoop nodig?

Liefde verandert richting met venus retrograde op 5 oktober

Venus, de planeet die heerst over liefde en romantiek, huwelijk geld, plezier, kunst, en waarden, draait retrograde aan de hemel op 5 oktober, tot en met 16 november 2018. Venus gaat ongeveer elke 18 maanden retrograde. Terwijl in haar retrograde periode Venus zal bewegen door het teken dat wordt beschouwd als in haar nadeel (Schorpioen) terug in het teken waar het wordt beschouwd als thuis (Weegschaal).

Venus draait stationair retrograde, een punt waar de energie verandering is het meest merkbaar, 5-12 oktober op 10 graden van Schorpioen. Venus in Schorpioen in haar nadeel en retrograde kan leiden tot overdreven intense of dramatische situaties, jaloezie, en obsessies, seksuele incidenten en problemen of breakups, afhankelijk van de aspecten in uw persoonlijke grafiek. Een solide relatie zal waarschijnlijk niet verbroken worden of eindigen, maar relaties die wankelen op de rand of niet stabiel zijn zouden kunnen eindigen. Omdat Venus in een vast teken staat, kan het einde definitief zijn.

In algemene zin wordt de liefdesenergie intenser als Venus retrogradeert en kan er drama ontstaan, vooral in Schorpioen. Het is een periode waarin schijnbaar noodlottige gebeurtenissen plaatsvinden, die soms buiten de macht van de betrokken partijen lijken te liggen.

Als Venus in het teken staat waarin Mars en Pluto heersen (Schorpioen) kunnen mensen agressiever lijken, passief agressief, behoeftiger en overdreven intens, piekerend en veeleisend of zelfs wraakzuchtig.

Hoe Zal Venus uw liefdesleven beïnvloeden? Klik hier voor een astrologische lezing.

Het Karma en het Lot van Relaties

Relaties kunnen vele wendingen nemen, vertragen, eindigen of op de een of andere manier veranderen. Maar, zoals eerder gezegd, als je relatie solide is, hoef je niet bang te zijn voor een einde. Sommige mensen kunnen na een scheiding in deze tijd weer bij elkaar komen. Soms kunnen mensen uit ons verleden weer opduiken. Het is een tijd van herziening en opnieuw toegang krijgen tot uw liefdesleven, wat u wilt, nodig hebt en krijgt van anderen. Veranderingen vinden plaats, en mensen kunnen van affectie en partnerschap wisselen. Het karma (karma=de universele wil) van de relatie kan in deze periode uitspelen, vooral als er aanvankelijk een conflict was. Onopgeloste problemen komen naar de voorgrond om op de een of andere manier te worden opgelost, maar als er een verbintenis met werk bestaat kan de relatie sterker worden.

Situaties in relaties kunnen in deze tijd worden onthuld voor wat ze werkelijk zijn. Sommige stellen zullen besluiten te scheiden of uit elkaar te gaan en er zullen beslissingen worden genomen over de toekomst van de relatie. Andere stellen komen weer bij elkaar of gaan een stap verder. Liefdesinteresses die niet solide zijn kunnen zich in deze tijd oplossen of naar voren komen, en een interesse die nooit ergens naar uit is gegaan kan zich oplossen, naar iemand anders verschuiven, of er kan zich een incident voordoen dat duidelijk maakt dat je verder moet gaan. De roze oogkleppen kunnen af. Die Relaties die niet in de realiteit gegrond zijn, kunnen in deze tijd onbereikbaar blijken, zoals een liefdesrelatie die met iemand anders bezig is en die relatie naar een hoger niveau tilt. Dit is geen slechte zaak, omdat het kan je de waarheid laten zien, waardoor je vrij om verder te gaan naar iemand die emotioneel, zo niet fysiek toegankelijk.

Ik altijd vertellen klanten dat in deze tijd, de 'karma,' van hun relatie vaak speelt uit, in het bijzonder twijfelachtige, negatieve of instabiele relaties. Retrograde planeten hebben vaak te maken met gebeurtenissen die zijn 'gedoemd' of anderszins buiten ons vermogen om control.

Als je begint een nieuwe relatie op een retrograde Venus de liefde energie mag nooit volledig worden uitgedrukt, of wanneer Venus gaat direct de relatie kan veranderen of te beëindigen op dat moment. Venus retrograde is een wildcard. Soms is de relatie niet opstijgen tot Venus draait direct. Dit is geen slechte zaak, als het doet. Een retrograde Venus periode is de tijd om volledig te leren kennen een nieuwe persoon, niet weggeven van uw hart of een spontane affaire met hoge verwachtingen in te voeren. Relaties zijn veranderlijk tijdens deze periode, en vooral als Venus weer direct wordt. Wat een levensvatbare relatie leek te zijn tijdens retrograde Venus kan veranderen als het eenmaal direct wordt, of het kan andersom zijn.

Geef een lezing op basis van je sterrenbeeld. Praat vandaag nog met een astroloog!

Venus op Sociaal Situaties en creativiteit

Tijdens een Venus retrograde periode zullen de dingen die Venus beïnvloedt minder zichtbaar zijn en kan de visuele gevoeligheid verminderd zijn. Dit is niet de tijd om sieraden, kunst, dure kleding of decoraties te kopen, grote feesten te geven, te trouwen, zich te verloven, samen te gaan wonen, of plastische chirurgie te ondergaan. Omdat Venus heerst over de rechtbanken, kunnen juridische situaties vertragen evenals diplomatieke inspanningen. Onopgeloste kwesties komen naar voren en eisen een oplossing. Het kan moeilijker zijn om ons sociaal uit te drukken. Venus is de minste van de twee geldplaneten, en geld kan niet zo vrij stromen tijdens deze periode.

Kunst en creativiteit kan worden beïnvloed op een positieve manier in deze tijd. Retrograde planeten kan betekenen het vinden van een diepere en meer diepgaande energie om mee te werken, die kan invloed hebben op die in de creatieve kunsten op een positieve manier.

Naast romantiek, kan Venus invloed hebben op andere relaties, onze waarden, geld en die dingen die belangrijk zijn in het leven. Veel belangrijke veranderingen kunnen optreden, afhankelijk van waar het valt in uw persoonlijke grafiek.

Venus beweegt van Schorpioen naar Weegschaal

Venus zal retrograde van 10 tot 0 graden van Schorpioen 5-31 oktober, wanneer het weer ingaat Weegschaal, het teken waar het wordt beschouwd als thuis. Van hieruit wordt Venus direct op 25 graden van Weegschaal op 16 november.

Venus in Weegschaal is heel anders dan in Schorpioen, waar ze als haar 'nadeel' wordt beschouwd. In het nadeel is Venus voorspelt vaak haar slechtste eigenschappen (jaloezie, obsessie, agressie, wraak) en in Weegschaal is ze beter van aard. Venus in Weegschaal is meer eerlijk, evenwichtig en in vrede en Weegschaal houdt ervan om te behagen.

Als Venus draait direct aspecting een planeet in uw grafiek in een positieve hoek, kan belangrijke gebeurtenissen plaatsvinden, of je zou kunnen ontmoeten iemand nieuw of een relatie kan verbeteren. Voor sommigen kan de retrograde directe periode zeer belangrijk en positief zijn.

Venus verandert van richting om de negatieve of nutteloze relaties uit je leven te wieden, of ze te veranderen en je in staat te stellen ruimte te maken voor iets positievers. De realiteit zal het sleutelwoord zijn, en die is niet altijd wat we willen zien. De goede relaties zullen in deze periode sterker worden, en het is een tijd om problemen door te werken en meer evenwicht te creëren in je naaste relaties met anderen.

Over de auteur: Leslie begon al op zeer jonge leeftijd metafysica te bestuderen. Na haar studie volgde ze een carrière in de media, maar haar passie voor astrologie resulteerde in twee decennia van intensieve studie in de jaren 1980-90. Leslie kwam in 2002 bij Keen en is gespecialiseerd in relaties, scheidingen, financiën en tijdsbestekken met betrekking tot specifieke levensgebeurtenissen.

Krijg vandaag nog een astrologische lezing van Leslie Hale! Klik hier om te beginnen.