Informatie over uw sterrenbeeld of horoscoop nodig?

Een gids voor het stier element teken, kleuren, stenen en kristallen

Het tweede teken in de dierenriem, zij die onder het teken Stier vallen (19 april tot en met 20 maart), zijn de meesters in praktisch denken en stabiliteit in alle dingen. Als er een teken is waarop je kunt rekenen om geaard te blijven en bestand tegen verandering in voor- en tegenspoed, dan is het de Stier wel. De stier brengt zowel geliefde als beruchte eigenschappen met zich mee, en een vragende partner moet weten dat hij niet kan kiezen. Het idee dat de stier een gevaarlijk dier is dat snel boos wordt, bewijst de echte Stier-geborenen geen dienst. De stieren van de dierenriem zijn niet gevaarlijk of agressief, behalve wanneer ze de behoefte voelen om hun dierbaren te beschermen.

Natuurlijk zijn persoonlijkheidskenmerken niet de enige manier om een Stier te leren kennen. Als je zijn element, heersende planeet, kleuren, stenen en kristallen begrijpt, krijg je een diepere duik in wat een stier zo bijzonder maakt.

Teken van de Stier

Een planeet heerst over elk dierenriemteken, en in het geval van de Stier is dat Venus, de heetste planeet in het zonnestelsel - en ook de planeet die het meest op de aarde lijkt. Astrologen veronderstellen dat dit een van de redenen kan zijn waarom Venus verbonden is met het menselijk leven en relaties. Zoals je misschien al weet, is Venus de godin van liefde en schoonheid, dus regeert zij over de liefde van een stier en relaties van romantische aard. Toch maakt Venus van niet iedereen die ze leidt een hopeloze romanticus.

De 12 astrologische tekens worden verder gedistilleerd in de elementen aarde, lucht, water en vuur - drie tekens per element. Stier is een aardeteken, een van de meest robuuste en betrouwbare van de vier.

Voordelen van aarde Tekenen:

 • Loyaliteit
 • Praktijkgerichtheid
 • Discipline en zelfbeheersing
 • Responsibel
 • Hardwerkend
 • Betrouwbaar

Algemene nadelen:

 • Possief
 • Onvergeeflijk
 • Overmatig kritisch
 • Een betweter
 • Neiging tot verlegenheid
 • Pessimistisch of verwacht altijd het ergste
 • Het hebben van een "alleen maar werken, geen spelletjes"-houding

Stier Kleuren

Alle dierenriemtekens worden ook geassocieerd met kleuren. Alle tinten blauw en (vooral) diepgroen staan voor de stier - groen is de favoriete kleur van de Stier. Fris groen versterkt de geest van de Stier en versterkt zijn band met de natuur en groei. Groen betekent ook de terugkeer van groen in de lente, Taurus 'seizoen. Niet alleen is groen geaard in de natuur, maar het helpt Stieren ook om zich energiek te voelen.

Stierstenen en -kristallen

De geboortesteen van de Stier is de smaragd, die een lange geschiedenis heeft van voorspoed, rijkdom en vorstelijke heersers in de oude wereld - de Stiersteen was de favoriet van Cleeuwpatra. Deze kwaliteiten sluiten perfect aan bij de luxe die Taureanen laten genieten van de vruchten van hun arbeid. Hoewel het een extravagante steen is, is hij ook diep verbonden met de natuurlijke geschenken van Moeder Natuur. De smaragd wordt beschouwd als een geluksbrenger die mensen aanmoedigt om in contact te komen met hun spirituele kant. Omdat koppigheid een van de ongewenste eigenschappen van Stier-mensen is, moedigt de smaragd hen aan negativiteit los te laten en rust te vinden.

Hoewel de smaragd de belangrijkste geboortesteen voor de Stier is, zijn er ook diverse andere kristallen en stenen die dit astrologische teken kunnen helpen.

Malachiet

De Malachiet heeft de kleur van de geboortesteen van de Stier en fungeert als een beschermer van het hart. Het brengt de geest in balans en helpt de chakra's op één lijn te brengen, wat stress vermindert en de "alles-weten"-houding die Taureanen vaak hebben.

Agate

Agate is een prachtig helend kristal voor Taurussen omdat het kalmerende vibraties afgeeft die negativiteit afweren en de geest terugbrengen naar een vredige, rationele plaats. Het is een relaxte steen die onmiddellijk een kalmerend effect heeft.

Lapis

De Lapis Lazuli is een uitstekende steen om de spanning los te laten die hardwerkende stieren vaak voelen. Het is ook een perfecte katalysator om Taureanen te helpen hun verlangen naar meer intellect en diepgaander leren te koesteren en tegelijkertijd hun vasthoudende werkethiek te voeden.

Aquamarijn

Omdat koppige stieren vastgeroest raken in hun manier van doen, moedigt de waterige Aquamarijn Taurussen aan om tegen de stroom in te gaan - zelfs als dat hen uit hun comfortzone brengt. Uiteindelijk zal de krachtige energie van deze steen Taureanen helpen los te laten. Omdat Aquamarijn een sterke waterverbinding heeft, kan hij de drager helpen giftige gevoelens weg te wassen en optimisme en zuiverheid voort te brengen.

Carneliaan

De levendige steen van Carneool helpt verlegen en gereserveerde Taurussen om de moed te vinden om hun stem te laten horen, waardoor hun ware persoonlijkheid kan doorschijnen. Wanneer het zelfvertrouwen wordt versterkt, wordt ook het sacraal chakra versterkt. Het dragen van deze edelsteen moedigt iemand aan om de leiding te nemen en zijn angsten te overwinnen.

Amethyst

De amethist versterkt de warmte, het geluk en de vrijgevochten aard die Taureeërs doorgaans hebben - maar zonder de hedonistische grenzen te overschrijden. Op een

Topaas

Grond, veilig, liefdevol en pragmatisch - klinkt als een Stier, toch? Nou, dat zijn ook woorden om de schitterende edelsteen Topaas te beschrijven, een element van de aarde. Van topaas wordt gezegd dat het geluk brengt en manifestaties tot bloei brengt voor iedereen die het draagt.

Peridot

Een andere favoriete edelsteen van Cleeuwpatra, volgens de legende zou de Peridot worden gevonden in de overblijfselen van vallende sterren. In werkelijkheid is deze prachtige steen een natuurlijke kalmeermiddel, dus perfect om een koppige, stijfkoppige Stier te kalmeren.

Wilt u meer inzicht in de astrologie van de Stier?

Hoort u bij het dierenriemteken Stier? Wilt u meer weten over hoe uw sterrenbeeld uw huidige en potentiële toekomst beïnvloedt? Boek dan een astrologielezing met een van onze Keen-adviseurs. U zult waardevol inzicht krijgen in uw sterke en zwakke punten en hoe deze van toepassing zijn op uw dagelijks leven. Een helderziende kan je ook helpen oplossingen te ontwikkelen om eventuele blokkades te overwinnen die je op een bepaald gebied in je leven tegenhouden. leven.