Informatie over uw sterrenbeeld of horoscoop nodig?

Voorspelling 2009 voor de regering obama

Om 12:05 in de namiddag op 20 januari 2009 legde Barack Obama de eed af en werd hij de 44ste President van de Verenigde Staten. Net als bij elke andere "geboorte", kan een astrologische horoscoop worden opgesteld om het moment vast te leggen waarop zijn regering begon. De exacte timing van deze gebeurtenis stelt ons in staat om een astrologische blik te werpen op de persoonlijkheid van de komende Obama-regering en voorspellingen te doen over wat er de komende vier jaar gaat gebeuren.

Zon in Waterman, Stier Stijgend

Elke geplande presidentiële inauguratie begint op 20 januari en heeft onvermijdelijk de Zon, heerser van het menselijke ego, aan het begin van Waterman, het dierenriemteken van "Wij het Volk". In de jaren dertig van de vorige eeuw werd de inauguratiedatum van de oorspronkelijke 4 maart midden Vissen veranderd in vroeg Waterman. Sinds die tijd heeft de president minder zaken "voorgezeten" (een neiging van dienstgerichte Vissen) en is hij de actieve leider van het Amerikaanse volk geworden (Waterman-energie verenigt groepen, vaak onder één boegbeeld). Het afleggen van de eed midden op de dag plaatst de praktische Stier aan de oostelijke horizon van de astrologische kaart. Als Stier opkomt, is pragmatisme de tendens. Betekenis: Obama zal het Amerikaanse volk in binnen- en buitenland vertegenwoordigen en zal praktisch zijn in zijn besluitvormingsproces.

Maan op de Schorpioen/Sagittarius cusp

De Maan verliet Schorpioen en ging Sagittarius binnen toen de eed werd afgelegd. Ongeveer 45% van de Maan had al in Boogschutter, maar het centrum van de satelliet van de Aarde was nog steeds in Schorpioen. Dit is een krachtige combinatie van het vasthouden aan verbintenissen (een kenmerk van Schorpioen) maar het hebben van een grenzeloos optimisme (de Sagittariaanse vooruitzichten). Deze cusp is een teder punt in de dierenriem en de Maan regeert de menselijke emoties, daarom zal de regering Obama gekenmerkt worden door een evenwicht tussen stabiliteit en het zoeken naar mogelijkheden. De problemen kunnen ontstaan doordat een van deze tendensen niet in evenwicht is met de andere en onnodige conflicten veroorzaakt, maar de flexibiliteit die deze zeldzame en opwindende maanpositie biedt is van onschatbare waarde voor de natie. Betekenis:Een zeldzame kans om nieuwe mogelijkheden te creëren zal zich voordoen nadat een sterke fundering is gebouwd.

Mercurius en Jupiter samen met Zon

De laatste planetaire interactie van de regering Bush was dat Mercurius en de Zon precies dezelfde ruimte van de dierenriem innamen en dit bleef zo dicht bij elkaar dat het ook de regering Obama zal beïnvloeden. Mercurius heerst over communicatie. Dit is het meest eerlijke aspect in de astrologie. Jupiter, de planeet van de expansie, stond heel dicht bij de Zon op de plaats van de astrologische gordel aan de hemel. Als de Zon en Jupiter samengaan, is succes vanaf het begin het doel en wordt het vaak bereikt. Betekenis: De regering-Obama zal slagen in verhouding tot haar openhartige beleid. Geheimzinnig gedrag bij het vormen van oplossingen moet worden gevolgd door uitbundige transparantie om het beleid te laten slagen.

Mercurius retrograde

Wanneer Mercurius retrograde is Achteruitgang, terugkomen op het verleden is het onvermijdelijke resultaat. De regering-Obama zal niet zo succesvol zijn met gedurfde, nieuwe initiatieven als wel met het opruimen van de puinhopen die er al waren voordat hij aan de macht kwam. Nieuwe uitdagingen die zich in 2009 en 2010 aandienen, zouden de populariteit van dit presidentschap wel eens de das om kunnen doen. Gedurfde maatregelen om de huidige koers van het land te keren, zullen echter het kenmerk en de nalatenschap van president Obama en zijn kabinet zijn. Mening: Repareren wat kapot is, leidt tot succes. Een nieuw begin is verontrustend.

Venus in Vissen

Venus is de planeet van liefde, kunst en schoonheid. Vissen is het teken van de dienstbaarheid. De kunsten zullen worden gezien als dienend en helend voor gemeenschappen. Betekenis: De regering Obama zal kunst niet steunen omwille van de kunst er moet een tastbare beloning zijn voor degenen die cultuur ervaren, wil het er voor deze regering toe doen.

Venus in harmonie met de planeet Uranus

De planeet van liefde, kunst en schoonheid die samenkomt met de planeet die over verrassingen heerst, is een van de gelukkigste aspecten in de hele astrologie. Deze regering kan met geluk een nieuw tijdperk binnengaan, net zoals George H.W. Bush toevallig in de zetel van de macht zat toen de Berlijnse Muur viel. Natuurlijk is het aan de president en zijn adviseurs om te profiteren van toevallige situaties, maar de uitdagingen van goed geluk zijn altijd aangenamer voor het land dan de uitdagingen van slecht geluk. Betekenis: Goede tijden liggen in het verschiet zonder dat het moeite kost! Overweeg een bijkomend aspect de planeet Saturnus staat tegenover de vereniging van deze twee planeten in de horoscoop van het bestuur. Saturnus is de planeet van de beperkingen, maar in zijn ontzagwekkende ernst is Saturnus de planeet die het begin van nieuwe tijdperken aangeeft. President Obama zal historisch gezien het doek oplichten van een tijdperk van Amerikaanse vrede en welvaart. Net als Eisenhower's goedkeuring van het Interstate Highway System, zien we het misschien niet terwijl we het meemaken, maar sommige beleidsmaatregelen van deze regering zullen het leven van onze kleinkinderen beïnvloeden.

Mars in Steenbok

Mars is de planeet van de actie. Steenbok is het dierenriemteken van gevestigde tradities. Dit is een uitstekende plaatsing voor de rode planeet in de horoscoop van een presidentiële regering. Het presidentschap is een tak van de regering met een rijke traditie en staat symbool voor de Amerikaanse macht. Als Mars hier staat, kan de ambtsdrager de autoriteit van die traditie veroveren en die gebruiken om zijn beleid te bevorderen. Betekenis: President Obama zal als president serieus worden genomen.

Mars in harmonie met Saturnus

De actiegerichte Mars harmonieert met Saturnus in de horoscoop van de regering. Saturnus is de planeet van de beperkingen. Dit is een presidentschap dat goed zal weten wanneer het actie moet ondernemen en wanneer het moet afhouden. Vooral succes bij het vaststellen van historische grenzen is gezegend. Betekenis: Obama zal op het juiste moment op de juiste plaats zijn om een verschil te maken.

Samengevat is de regering van Barack Obama klaar om een grote puinhoop op te ruimen, te profiteren van historische verschuivingen die niemand zelfs maar vermoedt bij het aanbreken van het nieuwe presidentschap en kan het presidentschap gebruiken om een sterke basis te leggen voor Amerikaanse waarden in binnen- en buitenland. Terwijl zijn campagneslogans Hoop en Verandering waren, zal zijn presidentschap herinnerd worden als Eerlijk en Opruimend.